Skip to Content
Bli synlig syklist! Ikke glemm lyset når du sykler i mørket!

SLF Lillestrøm og omegn arrangerer årets synlig syklist aksjon i samarbeid med FOSS Sport*. På mandag, 30.10.17 står vi fra kl 16.30 utenfor sykkelhotell ved Lillestrøm stasjon og deler ut gratis sykkellykter og refleks til lokale syklister!

Syklistenes landsforenings landsomspennende kampanje synlig syklist ønsker å minne deg på at innføring av normaltid siste helg i oktober også bør minne deg på å montere sykkellyktene. Å sykle uten lys når det er mørkt er kjempefarlig – og kan bøtelegges av politiet med 1150 kroner. Alle som sykler når det er mørkt er nemlig lovpålagt å ha lykter og reflekser på sykkelen (jf § 5 i forskriften til krav om sykkel).

Vårt lokallag gjennomfører regelmessige sykkeltellinger i Lillestrøm og omegn. I vinterhalvåret noterer vi da også antallet syklister uten lys. Disse lykttellinger viser dessverre en skremmende lav andel «synlige syklister»… Resultater fra våre lykt- og sykkeltellinger i oktober 2017 viser for eksempel at 7 av 10 syklister syklet uten lys (jf mer info her)!

Med lys og reflekser blir du en synlig syklist som blir oppdaget tidligere av bilister slik at farlige situasjoner lettere unngås. Kom innom på mandag og skaff deg lykter og refleks! Bli synlig syklist!

_____________.

* Husk også at du fra neste uke får 20 % på sykkelreparasjoner på Foss Sport (gjelder alle reparasjoner som utføres i perioden november – februar, jf oversikt over våre medlemsfordeler her)

Annonse
Back to top