Skip to Content
Med lys og reflekser blir du en synlig syklist i trafikken.

Syklistenes Landsforenings landsomfattende kampanje Synlig syklist ønsker å minne oss på at innføring av normaltid også bør minne deg på å montere sykkellyktene!

Syklistenes Landsforening (SLF) gjennomfører Synlig syklist-aksjoner i hele landet i oktober og november. Engasjerte medlemmer i lokallag fra Alta i nord til Mandal i sør står på strategiske steder der syklister ferdes og minner om betydningen av lysbruk og potensielt avverger både farlige situasjoner og bøter til syklister. Tall fra Transportøkonomisk institutt viser at andelen syklister som sykler med lovlig lys i mørke og skumring, er omtrent to tredeler.

Klare krav

– Å sykle uten lys når det er mørkt, kan bøtelegges av politiet med 1150 kroner. Det er sure penger. Verre er det å bli påkjørt av en medtrafikant – bilist eller syklist som ikke har sett deg! påpeker fagsjef Mats Larsen i SLF.

Ved bruk av lys og reflekser blir du oppdaget tidligere av andre

 

Alle som sykler når det er mørkt, er lovpålagt å ha lykter og reflekser på sykkelen.

Enkle forholdsregler

– Ikke bare er det påbudt med lys, det er også veldig smart. Med lys og reflekser blir du en synlig syklist i trafikken. Dette gjør at du blir oppdaget tidligere av andre, og farlige situasjoner kan lettere unngås, framholder Larsen.

Et sentralt budskap i kampanjen er at det er mange gode grunner til å fortsette å sykle gjennom høsten og vinteren. Og lys og reflekser er enkle forholdsregler som gjør syklingen tryggere.

Annonse
Annonse
Back to top