Skip to Content
THE BIKES ber deg om å bli med i vår innsamling av brukte sykler for ukrainske flyktninger som er på vei til Lillestrøm!

Med sykling som folkehelse- og miljøtiltak som et satsingsområde var det naturlig at SLF Lillestrøm og omegn høsten 2015 startet en innsamlingsaksjon av brukte sykler for nyankomne flyktninger fra Syria, i samarbeid med kommunale og private samarbeidspartnere. Siden har vi tatt imot og gitt bort mange sykler, store og små, til flyktninger fra Syria og mange andre land – og vi takker alle som har bidratt!

Innsamlingsaksjonen vår ble aldri helt avsluttet, men grunnet lavere ankomsttall ble det etter hvert mye roligere. Vi har nå fått signaler om at kommunen forbereder seg til ankomst av flyktninger fra Ukraina. Det virker altså slik at det snart er behov for flere brukte sykler for nyankomne flyktninger. Vi forbereder oss derfor i disse dager til å kunne ta imot og dele ut flere sykler til nyankomne flyktninger fra Ukraina. Som i tidligere år tar imot alle typer sykler. Om sykkelen er punktert eller mangler noen skruer, så fikser vi det. Men i motsetning til tidligere år har vi ikke mulighet til å ta oss av brukte sykler som trenger svært omfattende reparasjoner. Og med et smertefullt  sykkelhjerte må vi vel også anta, at vi først og fremst trenger dame- og barnesykler for mødrene som er på vei hit sammen med sine barn. Alle sykler sjekkes før disse gis bort til flyktninger som velges ut i samarbeid med offentlige flyktningtjenester i regionen vår.

Dersom du har en eller flere sykler som du vil gi bort, send mail til lillestrom@syklistforeningen.no! Ta også gjerne kontakt, om du kan hjelpe oss med transport og små reparasjoner av innkomne sykler. Takk!

Annonse
Back to top
Verified by MonsterInsights