Skip to Content
Elsykkel tar av i de fleste markedene, og vil være i fokus på årets Eurobike. Foto: Eurobike
Om Eurobike
  • Årlig sykkelmesse som arrangeres i Friedrichshafen i den tyske delstaten Baden-Württemberg. Programmet har både faglige, tekniske, juridiske, motemessige og sosiale deler, ved siden av det rent kommersielle og kontaktskapende.
    Messen er også et stred hvor teknologiske nyvinninger presenteres.
  • Fjorårets messe, den 25. i rekken, satte rekord både i antallet utstillere og besøkende. Det totale antallet besøkende var over 75.000 fordelt på 106 land. Eurobike gir hele den europeiske sykkelbransjen muligheter til å se hva som er de gjeldende sykkeltrendene, og hva som vil komme i butikkene neste år.
  • Årets messe vil holdes fra den 30. august til 2. september 2017. Messens eget nettsted finner du påEurobike-show.de .

Eurobike går av stabelen i slutten av august og varer i fire dager – hvorav den siste dagen er åpen for publikum. Neste år vil Eurobike imidlertid finne sted i juli. Eurobike har mistet noen av de største leverandørene som utstillere de senere årene, men bekrefter at Trek og Specialized er tilbake i år. På den annen side har ikke Cannondale og Giant meldt seg på foreløpig.
Eurobike forventer at om lag 1350 besøkende fra nærmere 40 land vil komme til Friedricshafen denne gang.

Økte 17 % i Tyskland

Fokuset i år vil være e-mobilitet som følge av at elsykkelsalget øker i alle markeder. I Norge snakkes det om 40.000 solgte elsykler, mens i Tyskland økte ifølge den tyske organisasjon for sykkelforhandler med 11 prosent, og utgjør nå om lag 35 prosent av alle solgte sykler i landet. I omsetning var det en økning på hele 17 prosent.

Artikkelen ble først publisert på www.sportsbransjen.no

Annonse
Back to top