Skip to Content
Elsyklistene Finn Robert Wasler (t.v.) og Roald Stiansen ved et av de gamle, monumentale vanntårnene på Arendal–Treungenbanen. Finn og Roald spurte når neste elsykkeltur finner sted! Alle foto: Guttorm Eskild Nilsen

Åmli og Nissedal kommuner i Aust-Agder og Telemark har gått sammen om å lage en mest mulig sammenhengende sykkelvei de drøyt 30 kilometerne mellom Åmli sentrum og Treungen.

– En flott sykkelvei og et genialt tiltak fra kommunenes side! var den samstemte oppfatningen hos 25 elsyklister og et par «vanlige» syklister som testet deler av strekningen i flott høstsol sist søndag.

Turen ble arrangert av de to elsykkelentusiastene Bjørn Otto Martinsen og Guttorm Eskild Nilsen.

Ut i naturen

De to hadde valgt en strekning der sykkelveien ligger på traseen til den gamle Arendal–Treungenbanen. Her stønnet damplokomotivene seg fram fra 1913 til 1967. Andre steder ligger dagens riksvei på jernbanetraseen, men det betyr at den gamle bilveien er blitt sykkelvei.

Oppslutningen er veldig god, og turene viser at elsykling gir helsegevinst og livskvalitet

 

– Det fine med gamle jernbanetraseer er at du ofte kommer langt unna biltrafikken. Fra sykkelsetet får du en enestående naturopplevelse, sier Guttorm Eskild Nilsen.

Yngste deltakeren på turen var Leah, som hadde bamsen med seg i barnesetet bak på mamma Judiths elsykkel. Eldste deltaker var i syttiårene.

Livskvalitet!

– Å arrangere elsykkelturer er en svært takknemlig oppgave. Oppslutningen er veldig god, og turene viser at elsykling gir helsegevinst og livskvalitet. Når jeg legger ned mye tid på å fremme elsykling, er det fordi folk blir på så utrolig godt humør straks de legger i vei, sier Guttorm.

Han har de siste fem årene fått mange austegder opp av sofaen og ut på elsykkel. Han har opprettet hjemmesiden elsykkeltur.no og arrangerer populære elsykkelturer fra hav til hei.

Guttorm konstaterer at den økende interessen for elsykling blant annet gir seg utslag i at avisene gir elsykkelstoff velvillig omtale.

Glimt fra turen langs sykkelveien.
Annonse
Back to top