Skip to Content
Lanserer bok om langtursykling

Første av sitt slag på norsk

Sykkelentusiastene og skribentene Lars Erik Sira og Øyvind Wold har gått sammen om å lage den første norske boken om planlegging og gjennomføring av langturer på sykkel. — Tursykling er en verdifull anledning til å få møte seg selv og bli konfrontert med sitt liv og sine valg, sier Wold.

«Mens en ‘vanlig’ ferie gjerne finner sted på et gitt sted A eller B, åpner sykkelturen for opplevelser mellom A og B», innleder forfatterne. Her fra Vestvågøy i Lofoten. Dette bildet er også bokens forsidefoto. Foto: Lars Erik Sira

Det er snakk om en digitalbok, med tittelen «Langtur på sykkel i Norge – en guide til planlegging og gjennomføring», som ble gjort tilgjengelig i går. Der tar forfatterne opp en rekke temaer som er aktuelle for de som skal pakke telt og mat og sykle over flere dager eller uker.

I boken har de samlet praktiske tips om hvordan finne fine og trygge ruter, gode kart, overnatting ute, hvordan pakke kompakt og lett, men likevel tilstrekkelig, sykkelvesker kontra sykkelhenger, bekledning i dårlig vær, tur-rutiner, transport av sykkelen på tog og fly, hvordan ha med barn på lengre turer, pakkelister, konkrete turtips, 5-på-topp-lister – og mye annet.

For folk flest

Boken er ikke myntet på «proffene», men helt vanlige syklister som ønsker kunnskap og inspirasjon for den litt lengre sykkelturen.

– Til sammen har Øyvind og jeg flere tiårs erfaring med å sykle på tur. I den nye boka har vi samlet og systematisert erfaringene og kunnskapene vi har fra A til Å. Målet med boka er å hjelpe og inspirere flere til å planlegge og komme seg av gårde på sine egne turer, sier Lars Erik Sira.

Erfarne skribenter

Sira har gitt ut to andre bøker om langsykling, begge reiseskildringer fra turer i Norge. Mens Wold har skrevet blant annet «På sykkel i fjellet – 35 turer utenom allfarvei». Han jobber for tiden med Grønne sykkelruter, et prosjekt i regi av Syklistenes Landsforening med kartlegging av naturpregede og trygge sykkeltraseer i de fire største byene i landet.

– Her har vi også fått innspill fra en rekke sykkelbok-forfattere og ressurspersoner på sykkel om deres favoritt-tur og råd til ferske tursyklister, legger Sira til.

Boka til Sira og Wold kan kjøpes – og dermed lastes ned – på sirasverden.no.

Annonse
Back to top
Verified by MonsterInsights