Skip to Content
Verdens nordligste lokallag for hverdagssyklister

Ivrer for bærekraftige stier

Syklistenes Landsforening har endelig på plass et interimsstyre i Alta. — Dette er om mulig verdens nordligste lokallag for hverdagssyklister, sier en stolt Morgan Andersson, generalsekretær i Syklistenes Landsforening. Styret vil bidra til å etablere et stifond med hensikt å fremme bærekraftige stier.

Endelig er Syklistenes Landsforening etablert i Sykkelbyen Alta. Fra venstre: Marie Rushfeldt, Gjermund Abrahamsen Wik, Aase-Kristin Abrahamsen, Bjørn Michaelsen og Per-Kåre Jakobsen. De utgjør interimsstyret i SLF Alta.
Lokallagene i Syklistenes Landsforening

• Lokallaget i Alta er Syklistenes Landsforenings 15. og foreløpig det nordligste.

• Fra før finnes det lokallag her: Asker og Bærum, Bergen og omegn, Bodø, Nedre Glomma, Haugalandet, Hamar, Kristiansand og omegn, Larvik, Lillestrøm og omegn, Mandal, Nord-Jæren, Oslo, Sør-Jæren og Trondheim.

• Du finner oversikt over alle lokallagene og mer informasjon om dem her: SLFs lokallag

• Kontakt oss på post@syklistene.no hvis du ønsker å opprette et lokallag der du bor.

Alta har et svært aktivt og synlig sykkelmiljø med hverdagsyklister til og fra jobb samt terrengsyklister sommer og vinter.  SLF Alta vil avspeile Altas særpreg med sitt urbane og bynære vei- og stinett som benyttes av mosjonister og til daglig ferdsel.

SLF Alta skal fronte satsingsområdene til SLF sentralt ved å gjøre hverdagen enklere for hverdagssyklister – som velger sykkel til og fra jobb, skole og andre reisemål.

Mer ambisiøse

Sykkelbyen Alta jobber blant annet for å heve sykkelandelen etter at den fikk status som sykkelby i 2009.

– Mye bra er skapt gjennom Sykkelbyen Alta, men vi er mer ambisiøse enn at sykkelandelen skal stoppe på sju prosent. SLF Alta skal være et samlende punkt for alle som vil ha bedre sykkelforhold i og rundt Alta. Det kan handle om alt fra veier, vikeplikt, kryssinger og drift av anlegg – til å oppleve sykkelglede og entusiasme i form av kampanjer og aktiviteter, sier Gjermund Abrahamsen Wik, et av medlemmene i det nystiftede laget.

Nå får de også en interessegruppe som kan løfte inn brukerperspektivet i det lokale arbeidet

 

SLFs generalsekretær, Morgan Andersson, ønsker velkommen til foreningens 15. lokallag.

– Det er et godt sykkelmiljø i Alta. Og de har dyktige mennesker i kommunen som lenge har arbeidet for å videreutvikle Alta som sykkelby. Nå får de også en interessegruppe som kan løfte inn brukerperspektivet i det lokale arbeidet. Det er noe alle tjener på, påpeker Andersson.

Vil forebygge interessekonflikter

Finnmarkinger er glad i naturen, og mange bruker også sykling som rekreasjon og fritidssyssel. Innenfor tur- og terrengsykling vil SLF Alta samarbeide med alle relevante aktører og grunneiere slik at interessekonflikter forebygges.

– Dersom sykling på stier og utmark får utbre seg fritt, vil mange av de flotte løypene våre kunne bli nedslitt og ødelagt, påpeker Gjermund Abrahamsen Wik, som er valgt til leder av det nye lokallagsstyret.

SLF Alta vil bidra til etablering av et stifond med hensikt å fremme bærekraftige stier samt realisering av en masterplan for sykkel-løypenettet i Alta, fortsetter Wik.

Tromsø neste?

Frem til nå har lokallaget i Bodø vært ganske alene i vår nordligste landsdel.

– Nå hører vi at det muligens kommer et lokallag i Tromsø også, i tillegg til Alta. Det er gode nyheter for hverdagssyklistene i landsdelen, framhever Andersson.

Godt i gang allerede

Det driftige lokalaget i Alta er allerede svært aktivt. I dag, 8. juni, var bådet laget og SLF sentralt representert under SykkelSMART Sykkelvennlig skole for femteklassinger på Bossekop skole. Her fikk representanter fra kommunen, politiet og mediene høre løsninger elevene har for god sykkeltilrettelegging.

SykkelSMART Sykkelvennlig skole er et samarbeidsprosjekt mellom Syklistenes Landsforening og Ungt entreprenørskap. Prosjektet er finansiert av Gjensidigestilftelsen, og elevene har jobbet spesielt med lavterskeltiltak som kan bidra til en tryggere og enklere sykkelvei til skolen for elevene.

– Innspill elevene hadde på de veldig enkle tiltakene som betyr masse for dem for at de skal velge sykkelen til skolen, var utrolig imponerende og gir oss et konstruktivt spark til å se perspektivet de har, sier en imponert Gjermund Abrahamsen Wik.

Bedre helse og gladere mennesker

– Vår målsetting med SLF Alta er at enda flere skal få lyst til å velge sykkel på alle sine reiser i Alta – hele året. Sykling gir bedre helse, økt trafikksikkerhet, bedre miljø og gladere og lykkeligere mennesker og samfunn, ivrer Wik.

SLF Alta vil snart bli lagt inn i oversikten over lokallag. Laget har så langt opprettet en Facebook-side, «Syklistene i Alta». Her kan du følge med på siste nytt fra det nystiftede lokallaget.

5. trinn ved Bossekop skole under SMARTcamp Sykkelvennlig skole.
Annonse
Back to top
Verified by MonsterInsights