Skip to Content

THE BIKES oppfordrer til «Keep cycling!» i tre «blindveier» med manglende skilting som her i Riisalleen på Skedsmokorset!

Enkle sykkeltiltak som bruk av gode skilt koster lite og kan allikevel ha stor betydning for syklister! I Oppegård kommune er man for eksempel flink til å bruke opplysningsskilt 527.3 (som viser at vegen er stengt for biltrafikk, men åpen for gående og syklende) og skilt 527.4 (der utformingen tilpasses forholdet på stedet). Det vet du som var med på sykkelkonferansen 2018 i Sarpsborg der dette ble presentert blant mange gode sykkelløsninger (jf alle presentasjonene på syklistene.no).

Våre gode sykkelvenner THE BIKES har trolig aldri vært i Sarpsborg, men er godt kjent i Lillestrøm og omegn. Akkurat nå står THE BIKES parkert ved tre «blindveier» i Skedsmo kommune for å minne vegmyndighetene at det mangler ovennevnte skilt i…

Vi lurer på hvor lenge vi må vente til skilt 527.3 eller 527.4 kommer på plass i disse tre gater – du også?

Bli med i kampanjen «Keep cycling» og vinn gavekort fra Foss Sport på kr. 1.000 ved å sende ordet GUL, RØD eller GRØNN til lillestrom@syklistene.no innen 30.04.19! Vi trekker gavekort blant alle dem som svarer korrekt på spørsmålet om skilt monteres først i Riisalleen (gul), Gjoleidveien (rød) eller Løkendalen (grønn).

Hvis det mot forventning ikke monteres skilt i noen av disse gatene innen utgangen av mai 2019, sender vi gavekort til ordføreren i Skedsmo – som en liten påminnelse og med en invitasjon til felles sykkeltur fra Skedsmo rådhus til alle disse tre blindveier … ?

Bakgrunn for kampanjen er ikke bare manglende skilting i den virkelig verden, men også et vedvarende utviklingsbehov i den digitale verden i Skedsmo kommune. Der mangler det fortsatt en egen nettløsning for lokale syklister som ønsker å hjelpe vegmyndigheter ved å rapportere feil eller mangler i veien. Derfor bruker vi siden desember 2018 Fiks Gata Mi som fungerer svært bra (jf tidligere nyhetssak og en oversikt over alle våre rapporter her). 

Om du vet om manglende skilt andre steder i Lillestrøm og omegn, så må du gjerne bli med å rapportere dette via Fiks Gata Mi, eller sende oss mail med gatenavn og gjerne et bilde pr mail til lillestrom@syklistene.no

Annonse
Back to top