Skip to Content
SLF, Tasta og omegn sykkelklubb, Statens vegvesen og Stavanger kommune på sykkelritt. Foto: Haute Route Norway
Fra venstre: Jens Glad Balchen, leder av SLF Nord-Jæren og Ryfylke, Halvor Hanasand, leder av Tasta og omegn sykkelklubb, Christian Kongsgård, regional sykkelkoordinator i Statens vegvesen, og Roar Børresen, leder av Stavanger på sykkel i Stavanger kommune.

Haute Route er en serie sykkelritt som fokuserer på fjell, natur og opplevelser rundt om i verden. Årets utgave av Haute Route Norway startet med sykling gjennom Ryfast til Ryfylke, fortsatte opp fra Lysebotn til Sandnes og avsluttet med rundtur i Stavanger.

Stavanger kommune tok initiativ til å invitere andre med på tur for å knytte tettere kontakt og skape bedre samarbeid mellom de forskjellige organisasjonene og menneskene som jobber for og med sykling i regionen.

De tilreisende syklistene skrøt av hvor langt vi er kommet med bygging av sykkelveier og sykkelfelt i Stavanger og omegn, og spesielt de nye, sentrumsnære sykkelveiene og sykkelstamveien. Samtidig påpekte de at vi må ta vare på det unike vi har i Norge med vill og vakker natur som er tilgjengelig for alle og var forundret over at Ryfylke, som er Haute Routes hovedscene, blir utilgjengelig for både transportsykling og sykkelturisme når Ryfast åpnes.

Takk til Stavanger kommune for det flotte initiativet. Vi håper at dette og den nasjonale sykkelkonferansen i 2020 gjør at vi får til enda mer for syklister i regionen vår.

Annonse
Back to top