Skip to Content
Vintersyklister i Oslo skal heies fram på den internasjonale vintersykkeldagen, som er 10. februar. Her syklister ved Aker Brygge mandag denne uka. Foto: Roar Løkken

Hittil i vinter har veksten vært på 31 prosent sammenlignet med forrige vinter. I januar 2017 var det hele 65,5 prosent flere passeringer over kommunens sykkeltellere enn i januar 2016.

– Vintersykling er et viktig satsingsområde for byrådet, og vi er veldig glade for å se den økte interessen for å sykle hele året, sier byråd for miljø og samferdsel, Lan Marie Nguyen Berg (MDG).

Heier fram vintersyklister

Målet i Oslo kommunes sykkelstrategi er at antallet sykkelturer vinterstid skal være minst en tredel av turene om sommeren. I vinter blir 70 kilometer av det kommunale sykkelveinettet driftet ekstra godt, opplyser kommunen. Det samme gjelder alle sykkelveiene langs statens veinett. I tillegg bidrar nok den snøfattige vinteren i Oslo-området så langt i år positivt for å holde andelen vintersyklister oppe.

Fredag 10. februar er den internasjonale vintersykkeldagen. Oslo kommune, Statens vegvesen og Syklistenes Landsforening benytter dagen til å heie frem byens vintersyklister.

– Vintersykkeldagen ble markert i Oslo for første gang i 2015 med stor suksess, sier kommunikasjonsrådgiver Hanna Borge i Sykkelprosjektet i Oslo kommune.

Markeringen ble fulgt opp i fjor da Oslo kommune, Statens vegvesen og Syklistenes Landsforening møtte de syklende med boller og jubel i Munkedamsveien.

Lykter og gode tips

– I år går vi sammen og heier frem vintersyklistene ved sykkeltelleren i Torggata fra klokken 07.30, der vi deler ut reflekser, sykkellykter, gode tips til vintersykling og noe godt å spise på veien, opplyser Borge.

Informasjon om vintersykkeldagen i Oslo blir postet på en egen arrangementsside på Facebook.

Denne gang er flere sykkelforhandlere og -verksteder med og markerer vintersykkeldagen. De stiller med tilbud på vintersykkelutstyr og service både fredag 10. og lørdag 11. februar.

Vintersykling: Hva slags sykkel? Hva slags utstyr? Hvilke piggdekk? Her får du råd og vink.

Fakta om vintersykkeldagen
  • Den internasjonale vintersykkeldagen «Winter Bike to Work Day» er et kanadisk initiativ, som ble lansert for fem år siden for å inspirere flere til å sykle på vinteren.
  • Oslo-syklister kan bidra ved å registrere seg som vintersyklist på nettsiden til Winter Bike to Work Day. Her konkurrerer Oslo med andre vinterbyer om å ha flest syklister.
  • Porsgrunn og Lillestrøm er blant andre steder i Norge vintersykkeldagen blir markert.
Annonse
Annonse
Back to top