Skip to Content

– Paradoksalt nok får man skattefri godtgjørelse for å bruke elmoped og moped, men ikke hvis man bruker elsykkel. Så med en gang du begynner å tråkke selv – og på den måten bidrar til å oppfylle nasjonale helse- og transportmål – blir det dyrere for deg, sier generalsekretær Morgan Andersson i Syklistenes Landsforening til Aftenposten.

I skrivende stund har rundt 100 skrevet under på oppropet, kalt «Gjeninnfør skattefri sykkelgodtgjørelse». De har dermed sagt seg enig i at arbeidsgiver skal kunne utbetale skattefri sykkelgodtgjørelse for sykling i jobbsammenheng.

– Ta til fornuft

Inntil 2016 fikk du skattefri godtgjørelse på kr 2 per km for bruk av egen sykkel i jobben. Men fra 1.1.2016 ble godtgjørelsen av uvisse årsaker og uten synlig protester kuttet fra Statens reiseregulativ.

Det er på tide å gi gullerøtter til andre transportmidler enn elbil

«Med storbyenes satsning på reduksjon av bilbruk i bykjernen til fordel for bruk av sykkel virker dette helt absurd, og nå må politikerne ta til fornuft og gjeninnføre den skattefrie sykkelgodtgjørelsen», skriver Jan Traaseth i oppropet.

– Sykkel er ikke gratis

En del av dem som har skrevet under, har lagt inn kommentarer, blant dem Mari Lægdene Sivertsen.

«Jeg signerer fordi jeg synes at folk bør oppmuntres til å bruke sykkel i stedet for bil i jobbsammenheng. Det er dessuten ikke slik at sykkel er gratis, vedlikehold og skifte av deler koster, og batterier som må skiftes, er dyre.»

En annen, Martin Holmberg, skriver at det er «på tide å gi gullerøtter til andre transportmidler enn elbil. Dette er sunn fornuftig folkehelse i skjønn forening».

Syklistenes Landsforening vil følge opp denne saken ved neste forhandling om særavtalen som blant annet regulerer kilometergodtgjørelse.

Annonse
Back to top
Verified by MonsterInsights