Skip to Content
Lykteaksjon i mobilitetsuken

Harstad-ungdommer vil være synlige i trafikken

Sammen med politiet besøkte SLF elever i 8.-klasse ved Hagebyen ungdomsskole for å blant annet snakke om viktigheten av bruk av lys og reflekser i møte med den mørke årstiden. Arrangementet ble streamet til alle 8.-klassene i Harstad, slik at alle fikk med seg det viktige budskapet.

Fra venstre: Elin Kristin Storsletten, Avdelingsleder og Koordinator Trygge lokalsamfunn, Harstad kommune. Liv Jorstad Paulsen, prosjektleder SLF. Marie Strømsvik Evjen, politi.

Harstad kommune har siden 1994 vært sertifisert som et Trygt lokalsamfunn, og de ble godkjent som en Trafikksikker kommune i 2019. Med dette har kommunen forpliktet seg til å drive med skade- og ulykkesforebyggende arbeid. De ønsket derfor lykteaksjonen Synlig syklist som et tiltak i dette arbeidet velkomment.

Streaming til alle 8.-klasser i Harstad

 

Sammen med politiet besøkte SLF elever i 8.-klasse ved Hagebyen ungdomsskolen i Harstad for å blant annet de om viktigheten av bruk av lys og reflekser i møte med den mørke årstiden. Det ble delt ut 300 sykkellykter til alle 8.-klassingene i kommunen og arrangementet hos på Hagebyen ungdomsskole ble streamet til de andre 8. klassene i Harstad. På denne måten fikk alle elevene med seg den viktige informasjonen. Politiet forklarte lover og regler og hvordan syklister skal oppføre seg i trafikken. SLF snakket om viktigheten av å bli sett når det er mørkt, men også om alle mulighetene som finnes med sykkel og hvilken glede det gir å ta sykkelen fatt. Hærverk og trygge forhold for sykkelen ble også diskutert, og SLF oppfordret elevene til å påvirke skoleledelsen til å få bedre sykkelstativ ved skolen. Når sykkelen står trygt, vil enda flere velge å sykle.

-Veldig hyggelig å komme til Harstad og besøke 8.-klassingene. Vi kommer gjerne tilbake neste år, og håper bedre sykkelstativ da er på plass, sier Liv Jorstad Paulsen, prosjektleder i SLF.

Annonse
Back to top
Verified by MonsterInsights