Skip to Content
Tur rundt Maridalsvannet i Oslo er blant rekken av tilbud under Friluftslivets uke 1.–9. september.
Fakta om Friluftslivets uke 2018

• Arrangeres landet over 1.–9. september.

• Uka åpner med sove-ute-aksjonen #nattinaturen lørdag 1. september.

• Paraplyorganisasjonen Norsk Friluftsliv og dens 17 medlemsorganisasjoner, deriblant Syklistenes Landsforening, står bak feiringen.

• På friluftslivetsuke.no finner du over 1100 arrangementer, fordelt på fylker og datoer.

Under Friluftslivets uke blir det friluftslivsfest i hele Norge, med rekordmange arrangementer fra nord til sør.

– Målet er å få flest mulig ut i naturen, sier arrangøren Norsk Friluftsliv, der Syklistenes Landsforening er en av 17 medlemsorganiasjoner.

Siden 1993

Høsten er høytid for friluftsliv, og i perioden 1.–9. september vil hele Norge bli fylt med ulike friluftslivsaktiviteter, når Friluftslivets uke går av stabelen.

Friluftslivets uke har vært en tradisjon hver høst siden 1993, men vokser for hvert år, i takt med at friluftsinteressen i Norge øker.

Rekordmange aktiviteter

– Målet med uken er å få flest mulig ut i naturen, og det er tydelig at dette er en feiring det norske folk setter pris på. Friluftslivets uke er også en flott mulighet til å oppdage nye turmuligheter i sitt nærområde, og lære mer om hva de lokale lagene og foreningene har å tilby av aktiviteter, sier generalsekretær Lasse Heimdal i Norsk Friluftsliv.

I den nasjonale aktivitetskalenderen for Friluftslivets uke kan du finne det som skjer i fylket du bor i, uansett hvem som arrangerer. Til nå er det over 1100 registrerte arrangementer i kalenderen – noe som er ny rekord.

Friluftslivets uke åpner med sove-ute-aksjonen #nattinaturen lørdag 1. september, mens det søndag 2. september er Kom-deg-ut-dagen og Friluftslivets dag på en rekke steder i landet. En del av arrangementene blir på sykkel, der turer, trim og orientering er stikkord. Søk på sykkel i kalenderen ovenfor, så får du opp de arrangementene som er registert. Uken avsluttes med Teltjakten søndag 9. september.

– Er for alle

Det er Norsk Friluftsliv, paraplyorganisasjonen for 17 norske friluftslivsorganisasjoner, som står bak den landsdekkende feiringen. Men arrangementene og aktivitetene som foregår over hele landet, er i regi av en rekke ulike organisasjoner, friluftsråd, lokale lag og foreninger, kommuner og privatpersoner.

– Friluftslivets uke er for alle, uansett om man er mest interessert i luftige fjellturer, teltlivet, morsomme aktivitetsdager for barn, eller soppturer. September er en flott tid i norsk natur, som man virkelig burde komme seg ut og nyte, oppfordrer Lasse Heimdal.

Annonse
Back to top
Verified by MonsterInsights