Skip to Content
Drømmen er å kunne sykle hjemmefra til jobben helt uten hindringer. Illustrasjonen er fra et tidlig utkast av Lilletorget 1 i Oslo, et kontorbygg med null parkering for biler, gode sykkelfasiliteter og kretsløpsbaserte konstruksjoner. Illustrasjon: Entra ASA l Code arkitektur

Fredag 7. april kommer Fleming til Oslo for å fortelle hva han mener skal til for å få flere til å sykle til jobb. Arrangementet er gratis og åpent for alle.

Fleming er invitert til Oslo i forbindelse med lanseringen av sertifiseringsordningen Sykkelvennlig arbeidsplass, som Syklistenes Landsforening ruller ut i disse dager. I samarbeid med FutureBuilt har åtte arbeidsplasser i Oslo, Bærum, Asker og Drammen vært pilotprosjekter. Målet med sertifiseringsordningen er å legge best mulig til rette for at ansatte skal velge sykkelen til jobb. God tilrettelegging fremmer motivasjonen for de som sykler i jobbsammenheng og kan på sikt øke andelen som sykler til, fra eller i forbindelse med arbeid.

Velotopian dream

I foredraget sitt vil Fleming ta oss med på en reise inn i en syklists fantasier, hvor man kan rulle fra stua hjemme til skrivebordet på jobben helt uten hindringer. I sin nye bok Velotopia beskriver Fleming en by som blir planlagt fra sykkelsetet, og hvor sykkelen er det desidert raskeste fremkomstmiddelet.

Fleming vil vise oss hvordan den velotopianske drømmen kan bli virkelighet i Oslo, og hvordan en sykkelvennlig arbeidsplass kan bidra til at innbyggerne får tilbake den tapte tiden – tiden de i dag bruker på å sitte i kø.

Arkitektur og byutvikling i sykkelens tid

Etter at Fleming ga ut den internasjonalt anerkjente boken Cycle Space: Architecture and Urban Design in the Age of the Bicycle har han samarbeidet med myndigheter, universiteter, utviklere og organer innen arkitektur og eiendom i arbeidet med å løfte sykkelplanlegging langt utover tradisjonelle grenser. Nå får du muligheten til å høre ham i Oslo rådhus.

Arrangementet i Oslo rådhus

Til lanseringen, lagt til Oslo rådhus, kommer både Rina Mariann Hansen (Ap), byråd for kultur, idrett og frivillighet; ordfører Lisbeth Hammer Krog (H) i Bærum, ordfører Lene Conradi (H) i Asker og varaordfører Yousuf Gilani (V) i Drammen.
Tid: Fredag 7. april kl. 13.00-15.00
Sted: Oslo rådhus

Arrangementet er gratis og åpent for alle. Påmelding senest mandag 3. april.

Teksten er skrevet av Pia Bodahl og ble først publisert på futurebuilt.no.

Fakta om Sykkelvennlig Arbeidsplass
  • Arbeidsplassene kan oppnå gull-, sølv- eller bronsenivå, alt etter hvor godt tilretteleggingen er for at ansatte skal kunne velge sykkel som transportmiddel.
  • Tjenesten blir lansert i Oslo rådhus på Verdens helsedag, fredag 7. april. Syklistenes Landsforening står bak ordningen. I en pilotfase er åtte kommunale arbeidsplasser blitt sertifisert i samarbeid med FutureBuilt-kommunene Oslo, Bærum, Asker og Drammen.
  • De fire kommunene samarbeider om FutureBike, en politisk viljeserklæring om sykkeltiltak. Sykkelvennlige kommunale virksomheter er ett av fire punkter
  • Sykkelvennlig arbeidsplass er en ny ordning hvor arbeidsplasser har mulighet til å bli sertifisert som sykkelvennlige.
Annonse
Annonse
Back to top