Skip to Content
To glade barn med løpesykkel.

Syklistenes Landsforening har testet 12 løpesykler for barn på oppdrag fra Foreldre & Barn. Her er testen som viser stor forskjell både i pris og kvalitet.

Fart med bena

Løpesykler, eller balansesykler som de også kalles, får stadig flere tilhengere. Sykkelen gir barnet balansetrygghet på sykkelen før pedalene introduseres. Det som skiller balansesykkelen fra en vanlig sykkel er at den ikke har pedaler. Barnet må selv finne balansen, og bruke beina til å få opp farten. En ypperlig måte å lære å sykle på – uten støttehjul.

Løpesykler gir hurtig mestring, og barn kan starte helt ned i toårsalderen på to hjul. Testen viser at det er stor kvalitetsforskjell på syklene.

Kokua vinner

Kokua jumper er testens soleklare vinner. Det er en solid og lettvektsykkel med god stabilitet, og er en gjennomført kvalitetssykkel. Gode dekk gir både god demping og god følelse med underlaget. En elastisk svingstopper sørger for at styret raskt gjenoppretter styreretningen.

Early Rider Alley Runner er en god nummer to. Den er inspirert av terrengsykkelen og er med sin lette aluminiumsramme testens letteste. Den har plass til større hjul, som gjør at løpesykkelen kan vokse med barnet.

Løpesyklene Diamant og Nakamura gir deg mest sykkel for pengene.

Leke – ikke sykkel

Testens taper er Rebel Kids wood bacis. Årsaken til dette er at dette er mer leke enn en sykkel. Den har plastikkhjul som ikke fjærer, ubehagelige plastikkhåndtak og tresete med polstring festet med borrelås.

Gjennomgående er det slik at sykler med mange detaljer i plastikk, også er de som kommer dårligst ut i testen.

Kort levetid

Ulempen med mange løpesykler, er at de bare brukes av barna i kort tid. Når det har knekt koden for balanse, er det på tide å gå over på tohjulssykkel. Uten støttehjul, vel og merke.

De syklene som scorer høyt her, er av så god kvalitet at de kan gå i arv. Enten til flere barn i familien, til nabolaget eller bruktsalg. Og du skal heller ikke se bort fra at poden tar fram løpesykkelen igjen også etter at koden for pedalbruk er oppdaget. De beste løpesyklene gir nok barna så stor glede at det kan være moro lenge.

Resultatet med terningkast:

6 Kokua Jumper
5 Early Rider Alley Runner (Dyrest)
5 Diamant (Mest for pengene)
5 Nakamura Raptor (Mest for pengene)
4 Biker
4 Early Rider i tre
4 Puky
3 Hello Kitty løpesykkel (Billigst)
3 BMXie løpesykkel
3 Yosemite
3 Berg Toys Biky
2 Rebel Kids, wood basic

SLIK BLE TESTEN UTFØRT:

Løpesyklene er vårens modeller (2014). Fire av syklene er jentesykler, fire er guttesykler og fire er mer kjønnsnøytrale. Skillet på jente- og guttesykkel går i de fleste tilfeller på farge og ekstrautstyr. Syklene er ikke testet ute på veien.

De er vurdert ut fra 6 kriterier: Hjul, materiale, vekt, stabilitet, funksjon og pris. Hver enkelt test er gitt en karakter fra 1 til 6, der 6 er best. Hjul, materiale, vekt og stabilitet er vektet 20 prosent, funksjon og pris 10 prosent.

Hjul:

Løpesyklene er vurdert ut fra om de har massive plastdekk, eller dekk med slange. Et plastdekk kan du ikke justere luften i, og du må bytte hele hjulet hvis det punkterer. Massive plastdekk fjærer ikke og gir dårligere sykkelopplevelse. Luftfylte dekk kan repareres.

Materiale:

Er sykkelen i tre, aluminium eller stål? Aluminium er et materiale som er mye enn stål Tresykler med marinegraderfiner (brukes i båter) skårer bedre enn de med impregnert finer.

Vekt:

Tyngden på sykkelen bestemmer hvor lett den er å sykle på for barnet. Jo lettere sykkel desto høyere karakter.

Stabilitet:

Løpesyklene er vurdert ut fra om de er retningsstabile, type håndtak, vinkel og svingutslag på styret. Utforming og materiale avgjør hvor godt grep du får på håndtaket.

Funksjon:

En løpesykkel er en balansesykkel med mål å lære barnet å holde balansen. Jo enklere sykkel jo bedre. Trekk for tilleggsutstyr som fotbrett og bremser som kan forstyrre mer enn å hjelpe. Pluss for at setet og styret kan høydejusteres.

Pris:

Jo billigere løpesykkel, desto høyere karakter.

Syklistenes Landsforening tar ikke ansvar for hvor lenge produsenten har dette produktet tilgjengelig for salg. En del produkter produseres bare i en kort tidsperiode, og vi har ikke mulighet til å følge opp om butikkene har disse produktene til salgs.

Annonse
Annonse
Annonse
Back to top
Verified by MonsterInsights