Skip to Content
Har du hund – i sånn passe størrelse? Da kan du jo la deg inspirere av Mille-Marie Westby, som tar med turkameraten Wallace i sekk på ryggen. Foto: privat

Av Tom Helgesen

Mille-Marie har i tillegg altså turkameraten Wallace (12) med seg i sekk på ryggen.

– Wallace er en chihuahua, så man kan vel si at han gir begrepet «veskehund» en ny betydning, sier Mille-Marie.

Hun har akkurat syklet fra Mjøndalen og langs elva i Drammen.

– Deretter ble det de seige bakkene opp hit, sier hun og smiler.

Også Wallace virker også fornøyd der han sitter med ullpledd oppe i sekken. Begge er med andre ord godt kledd og skal tåle en tur med sur vind og en del kuldegrader. Én vei er dette en strekning på rundt ti kilometer med 320 meters stigning.

Drømmer om vår og bar asfalt

Mille-Marie, fra Mjøndalen i Nedre Eiker, liker å trene, og hun liker å sykle. Syklistene møtte 32-åringen sist vinter, da det ble mange turer med Wallace i sekken.

– Å sykle med terrengsykkel med piggdekk om vinteren er tungt. Jeg lengter til landeveissykkelen kan trilles fram når asfalten blir bar igjen. Det er andre saker med tynne dekk og seks–syv kilos vekt, sier hun og blir drømmende i blikket mens snøen fonner seg opp i vinden ved parkeringsplassen.

For løst til å sykle

– Planen i dag var at Wallace og jeg skulle tråkke videre innover Drammensmarka. Skitraseene er imidlertid ikke harde nok nå etter snøfallet, så turen over til Nedre Eiker får vente. Da blir det vendereis her og retur til Mjøndalen. Vi får prøve oss en annen dag når forholdene ligger bedre til rette for det, sier hun.

Wallace får imidlertid også trimma seg litt. Der det ligger til rette for det, får han lov til å gå løs.

 

Med hunden Wallace på ryggen får mjøndølingen enda bedre trening. Hunden og sekken med utstyr og klær veier noen kilo. Denne vinteren legger Mille-Marie opp til slike treningsturer ukentlig, sier hun til syklistene.no.

Vekker oppsikt

– Wallace får imidlertid også trimma seg litt. Der det ligger til rette for det, får han lov til å gå løs. Det vil si langs gang- og sykkelveier og inne i marka, sier hun.

Mange markatravere som har observert duoen på tur, har måttet se to ganger. For det er ikke daglig kost å se en syklist med hund på ryggen i marka vinterstid!

Mange markatravere som har observert duoen på tur, har måttet se to ganger. For det er ikke daglig kost å se en syklist med hund på ryggen i marka vinterstid! Foto: Tom Helgesen
Annonse
Back to top
Verified by MonsterInsights