Skip to Content
Arrangement 20. juni på Peloton

Velotopian Dream

Har du noen gang lurt på hvordan Oslo ville se ut om byen hadde vært bygd med sykkelen som hovedtransportmiddel istedenfor bil? Tenk litt over det! Tirsdag 20. juni får du kanskje et svar fra sykkelguru Steven Fleming, som er på besøk i Oslo for å presentere sin nye bok Velotopia. Et must for alle som er interessert i byutvikling!

Steven Flemming, og det nederlandske selskapet CycleSpace, presenterte denne uken verdens første biennale for sykkelarkitektur på Velo-city. Foto: Roar Løkken
Praktisk informasjon
  • Tid: Tirsdag 20. juni kl. 16.00-17.00
  • Sted: Peloton, Torggata 35, 0183 Oslo
  • Arrangementet er gratis og åpent for alle
  • Arrangeres av Nederlands ambassade i Oslo, Syklistenes Landsforening og FutureBuilt.

Velotopia beskriver Fleming en by som blir planlagt fra sykkelsetet, og hvor sykkelen er det desidert raskeste fremkomstmiddelet. Fleming vil vise oss hvordan den velotopianske drømmen kan bli virkelighet i Oslo, og hvordan innbyggerne får tilbake den tapte tiden – tiden de i dag bruker på å sitte i kø.

Etter at Fleming ga ut den internasjonalt anerkjente boken Cycle Space: Architecture and Urban Design in the Age of the Bicycle, har han samarbeidet med myndigheter, universiteter, utviklere og organer innen arkitektur og eiendom i arbeidet med å løfte sykkelplanlegging langt utover tradisjonelle grenser. I april deltok han på lanseringsseminaret til Sykkelvennlig arbeidsplass i Oslo rådhus. Om du ikke hadde mulighet til å høre ham da, får du sjansen nå. Det vil også bli muligheter for å kjøpe den nye boka til Fleming.

Les mer om Steven Flemings bok her.

 

FutureBuilt-prosjektet Oslo Solar er så sykkelvennlig at det stilles ut på verdens førstebiennale for sykkelarkitektur i Nederland. Utbygger er Entra ASA, arkitekt er code: arkitektur as. Foto: Roar Løkken
Annonse
Back to top
Verified by MonsterInsights