Skip to Content
Husk lykt når du sykler i mørket!

Synlig syklist aksjoner der SLF Lillestrøm og omegn deler ut gratis sykkellykt til lokale syklister har blitt en årlig tradisjon i vårt lokallag. I år var det tidlig på fredag 26.10.18 at vi delte ut lykter utenfor Lillestrøm stasjon sammen med Skedsmos varaordfører og gode sykkelvenner fra Akershus fylkeskommune og sekretariatet i SLF. Noen få dager senere var det også anledning til å få gratis lykter da vi inviterte til synlig syklist – sykkeltur mandag 29.10.18.

Men ikke vær trist, hvis du ikke fikk noen lykter så langt. Vi fortsetter å dele ut gratis lykter gjennom hele vinteren i forbindelse med våre lykttellinger i Lillestrøm og omegn. Som kjent gjennomfører vi regelmessige sykkeltellinger på 50 definerte tellepunkter (counterpoints) og i vinterhalvåret noterer vi da vanligvis også antall syklister med lys. Resultatene viser at dessverre at flertallet av lokale syklister fortsatt må minnes på § 5 i forskriften til krav om sykkel (jf mer info om våre sykkel- og lykttellinger her). Så hvis du ser oss ved ett av våre 50 manuelle tellepunkter i den mørke årstiden, stopp opp og få deg gratis lykter!

Også i forbindelse med våre tematiske sykkelturer i år, hadde vi fokus på vintersykling! Både den første og den siste av våre 20 sykkelturer i år var rettet mot vintersyklister (jf turkatalogen 2018 på vår nettside). Allerede nå kan vi informere at også turkatalogen 2019 vil starte med en sykkeltur på den internasjonale winter bike to work (and school) day i begynnelsen av februar 2019. Save the date – og kom gjerne med egne forslag på turmål!

Last but not least så tilbyr vi også veiledning og hjelp rundt montering av piggdekk, og dette ikke bare for de 100 heldige deltakere i vintersykkelkampanjen i Skedsmo kommune. Ta gjerne kontakt, hvis du sliter med monteringen av vinterdekk eller lurer på noe annet ang vintersykling! Ved behov arrangerer vi et eget mekkekurs! I tillegg har vi planer om en egen liten vintersykkelkampanje der du kan teste en helt ny type piggdekk. Mer info kommer – så følg med på vår nettside om vintersykling!

Annonse
Annonse
Back to top