Skip to Content
Her er noen av de mange aktive medlemmene i Private Barnehagers Landsforbunds bedriftsidrettslag, Team PøBeL, som får en sykkelservicestasjon i premie fordi arbeidsplassen har lagt ekstra godt til rette for at ansatte skal sykle til jobb.

Landsforbundet, med hovedsete i Bodø, er en av tre arbeidsplasser som hedres for å gjøre det lille ekstra for å få flere til velge sykkelen og en aktiv reisevei til og fra jobb. Premieringen er del av en kåring som Sykle til jobben og Syklistenes Landsforening i år har samarbeidet om.

Bedriftene som har deltatt i kåringen, har sendt inn søknader, og Sykle til jobben og Syklistenes Landsforening har i samråd valgt ut to bedrifter som hver får en sykkelservicestasjon. Valget er i hovedsak basert på kriterier i Sykkelvennlig arbeidsplass, en sertifiseringstjeneste som Syklistenes Landsforening står bak.

Ledelsen går foran med et godt eksempel, noe som sikrer høy bevissthet om aktivitet blant de ansatte

 

Her står sykkelparkering, sykkel mekke-plass, dusjmuligheter og antall ansatte som sykler til jobben, sentralt. I kåringen har også antall deltakere i Sykle til jobben-aksjonen vært trukket inn.

Gode fasiliteter

Hele 123 av 144 ansatte er med i Private Barnehagers Landsforbunds (PBL) bedriftsidrettslag, Team PøBeL.

– Dette er et svært aktivt og sosialt bedriftsidrettslag. Og ledelsen går foran med et godt eksempel, noe som sikrer høy bevissthet om aktivitet blant de ansatte. Satsingen vår er forankret helt opp på øverste nivå, kommenterer Hans-Are Nyheim i PøBeL.

Dusj- og garderobeanlegg og klesoppbevaring med tørkemulighet er blant fasilitetene landsforbundet tilbyr ansatte som sykler til jobb.

Låner ut elsykkel

Den andre arbeidsplassen som belønnes med en sykkelmekkestasjon, er Universitetssykehuset i Stavanger. Sykehusområdet, der 3.500 daglig er på jobb, legger til rette for sykling på en rekke måter:

  • Låner ut elsykkel
  • Låner ut sammenleggbare sykler.
  • Tilbyr gode garderobe- og tørkemuligheter
  • Tilbyr sikker sykkelparkering.
  • Kjører kampanjer opp mot sykkelverkstedtilbud og dekkskifteaksjon
  • Gjennomfører vår- og høstaksjon med gode tilbud på sykler, bekledning og sykkelutstyr.

Det er et stort press på parkeringsplassene for biler på sykehusområdet.

– Det å eksempelvis måtte redusere antall parkeringsplasser kan samtidig gi mulighet for veldig mange flotte tiltak for økt aktiv reisevei, sier Jan-Åge Moen, rådgiver ved sykehuset og ansvarlig for søknaden.

Han sier at ledelsen ved sykehuset støtter opp om de gode tiltakene, at sykehusstaben er aktiv og at mange kombinerer ulike transportformer for å komme seg til jobben.

Sykkelservicestasjon til Aker Solutions

Moen og resten av sykehusets aktive jobbsyklister kan nå også ha glede av en sykkelservicestasjon. Det samme kan ansatte ved Aker Solutions i Bærum. Dette selskapet ble trukket ut som vinner blant alle bedrifter med mer enn 10 aktive deltakere under årets Sykle til jobben-aksjon.

Annonse
Back to top
Verified by MonsterInsights