Skip to Content

Sykkelens dag

Sykkelens dag er Syklistenes Landsforenings årlige festdag, hvor foreningens mange lokallag er å finne i bybildet med appeller, aktiviteter, informasjon og mye mer. Verdens sykkeldag ble innført av FN i fjor. Lokallagene markerer nå denne dagen med sykkelfest. Finn ditt lokale arrangement i listen under.


Glimt fra feiringen av Sykkelens dag i Oslo 17. juni 2017.

Målet med dagen er å fremme sykkelen som transportmiddel. Flere steder er handelsstanden en aktiv samarbeidspartner, og også sportsbransjen er med for å bidra med sykkelreparasjoner og andre sykkelrelaterte aktiviteter.

Selv i byer hvor Syklistenes Landsforening ikke har lokallag, er det de siste årene blitt fattet interesse for konseptet og opprettet egne varianter av Sykkelens dag.

GRØNNE SYKKELRUTER

Vi har kartlagt 22 grønne, rolige og mest mulig bilfrie sykkelruter i landets fire største byer. Syv i Oslo og fem hver i Bergen, Trondheim og Stavanger. Under Sykkelens dag blir det lansering av Grønne sykkelruter i de fire byene.

De grønne rutene er ment for alle som kan tenke seg å sykle mer, men som ikke vil eller tør på grunn av risikoen de føler ved å sykle blant biler, eller på grunn av ubehaget ved støy, luftforurensing og stress. De er hovedsakelig lagt slik at de kan brukes både som pendler-ruter, for dem som ikke må haste seg fram fortest mulig, og som rekreasjonelle ruter.

Her er oversikt over arrangementene i 2019:

1. juni: Transportsykkeltreff i Ilaparken

SLF Trondheim

I anledning sykkelens dag arrangerer Syklistene Trondheim transportsykkeltreff fra 14:00-16:00.

Etter fem vellykkede transportsykkelritt har vi i år valgt å holde et treff ved parken der vi får tid til å treffe andre som bruker sykkel til smart transportmiddel og frakting av last. Med andre ord, god tid til en trivelig sykkelprat, og kanskje litt prøvesykling hvis du har lyst til å prøve en smart sykkel.

Det er ingen krav til at man må ha med en rendyrket lastesykkel for å stikke innom – kanskje frakter du ting eller har smarte lasteløsninger på din vanlige sykkel? Kom innom for en hyggelig sykkelprat uansett hva slags sykkel du har, eller om du bare er nysgjerrig på hvordan man kan løse hverdagens transportbehov på sykkel.

Det blir anledning til å kjøpe mat og drikke. Byens forhandlere av sykler vil være representert.

Vi bruker også denne anledningen til å markere lanseringen av Grønne Ruter, som er en samling med sykkelruter i de største byene der man kan komme litt unna byens bråk og trafikk.

 

3. juni: Lansering av Grønne sykkelruter

SLF Oslo:

Verdens sykkeldag ble innført av FN i fjor. I år slår vi på stortromma og inviterer til markering med ordfører Marianne Borgen og andre hedersgjester på Youngstorget.

Ta med deg sykkelen og få en gratis sjekk, og snakk med interessante sykkel-mennesker på stands rundt om på hele torget. Så lanserer vi ett av Syklistenes Landsforenings største prosjekter i vår over 70 år lange historie: Grønne sykkelruter.

Etter lanseringen inviterer vi deg med på å sykle en eller to av rutene sammen med oss, før de som vil sykler tilbake til sentrum for en interessant debatt på Youngs kl 18:00.

15:30 Åpning

Ordfører Marianne Borgen åpner og holder appell

16:45 Grønne sykkelruter

Lansering av Grønne sykkelruter

17:00 Ut på sykkeltur

Grønn sykkelrute sykles fra Grønland til Brynseng

18:00–19:00 Debatt

Vi samles for sykkeldebatt på nyåpnede Youngs – på Youngstorget.

 

3. juni: Lansering av Grønne sykkelruter på Verdens sykkeldag

SLF Nord-Jæren:

Verdens sykkeldag ble innført av FN i fjor, og det må markeres!

På årets sykkelens dag lanserer vi Grønne sykkelruter, ett av Syklistenes Landsforenings største prosjekter i vår over 70 år lange historie.

16:00 – 18:00
Kom og få en matbit fra vår sykkelgrill og lær om Grønne sykkelruter før vi drar ut og sykler en av rutene sammen!

 

3. juni – 8. juni: Sykkelgledeuke

SLF Nedre Glomma:

Bypakke Nedre Glomma og vi (+ flere) samarbeider om en hel sykkelgledeuke.

Mer info kommer.

 

14. juni: Midtsommerfest

SLF Mandal:

15:00 – til kvelds

Vi slår oss sammen med handelstanden som arrangerer Sykkelens dag med stand på Torvet i byen. Der deler vi ut sykkeleffekter, steker og serverer vafler.

SLF Mandal har alliert seg med byens sykkelforhandlere som vil ha el-sykkelstand.

14. mai skal vi tredje året på rad på sykkelbefaring for å kåre byens beste sykkelparkering. Vinneren blir offentliggjort og premiert med en plakett på Sykkelens dag.

 

 

Her er oversikt over arrangement i 2018:

28. april: Sykkeltreff på Østre Torg

SLF Hamar:

Vi feirer Sykkelens Dag med sykkeltreff på Østre Torg. Målet med dagen er å fremme sykkelen som transportmiddel. Vi blir glade for å se deg på sykkel og håper flest mulig svinger innom for en sykkelprat. Det blir enkel servering, informasjon om SLF Hamar og om sommerens sykkelturer i regi av oss og våre samarbeidspartnere.

5. mai: Sykkeltreff og underholdning på arbeidersamfunnets plass

SLF Oslo: — Program —

1100 Åpning
Varaordfører Khamshajiny “Kamzy” Gunaratnam
åpner og ønsker velkommen

1115 Svanes
Låtskriver, sanger og gitarist Ida Svanes og perkusjonisten Luis Alberto spille sanger om sykkel og sommer. Programmet passer både for barn og voksne, og barna blir invitert til å være med og spille.

I tillegg kan du få sjekket sykkelen sin hos NAF MOV, få informasjon om SLF, Sykkelprosjektet, Statens Vegvesen og andre organisasjoner som jobber for å løfte sykling som økonomisk, effektiv, helsefremmende og ikke minst morsom aktivitet og transportform. Man kan få kaffe fra en kaffesykkel, få informasjon fra Sykkelprosjektet, Statens Vegvesen, melde seg som pilot for Sykling uten alder og kanskje få en sykkelkjeks.

5. mai: Lastesykkelparade og familielunsj

SLF Fredrikstad: Lastesykkelparade i Fredrikstad sentrum, med start klokka 11. «Hjulparaden» er for alle med lastesykkel, sykkeltilhenger, bagasjebærer på sykkelen, sykkelveske og ryggsekk, det vil si alle med sykkel som kan laste noe, hvilket betyr alle med sykkel :-).

Men oppmerksomheten rettes særlig mot lastesykkel og mulighetene for å bære last og transportere noe på sykkel. Paraden vil gå gjennom byens sentrum og ende opp med en familielunsj utendørs i et leke- og parkområde.

Les omtale av arrangementet i Fredriksstad Blad: – Bli med på sykkelparade

Mer om laget og turtips her.

 

5. mai: Elsykkeltur til besøkssenter

SLF Lillestrøm og omegn: Elsykkeltur til Besøkssenter våtmark Nordre Øyeren i Fetsund fra klokka 11. Cirka 3 timer tur-retur – total lengde rundt 25 km. Start Lillestrøm stasjon, ved bysykkelstativ på sentrumsiden.

Turen går stort sett på gode og trygge gang- og sykkelveier, i tillegg til litt i blandet trafikk. Det blir besøk i utstillingen og lysbildepresentasjon om månedens tema, miljø og plast, og felles pause med enkel bevertning ved besøkssenteret.

En presentasjon i kafeen med tittelen «Plastic fantastic?» viser hvorfor plast i naturen er et stort problem. For syklister som ikke har egen elsykkel, tilbyr vi denne dagen gratis utlån av elsykkel fra Wilhelmsen Utleie AS (begrenset antall, så vær tidlig ute og
sendt påmelding!).

Turen er en del av et omfattende turopplegg i 2018 i regi av lokallaget – se hele turkatalogen her.

 

5. mai: Transportsykkelritt i rolig tempo

Syklistene Trondheim: Tradisjonen tro markerer lokallaget dagen med transportsykkelritt med utgangspunkt i Ilaparken. Arrangementet varer fra 12 til 15. I fjor var over 40 deltakere med, deriblant mange barn. Rittet gjennomføres i rolig tempo. Der hvor sykkelinfrastrukturen er god og det er sammenhengende sykkelfelt/-vei, sykler deltakerne samlet.

Les om arrangementet her.

(Oversikten fortsetter under kartet.)

Ruta for transportsykkelrittet som Syklistene Trondheim arrangerer 5. mai.

26. mai: «Sykkelvandring» på myldredag

Larviksyklistene: Bli med på sykkelfest i sentrum! Diverse aktiviter og tilbud relatert til sykkel foregår i Larvik sentrum på den årvisse Sykkelens dag. Det blir stands på torvet i sentrum (SLF, aksjonsgruppen «På Sporet», «Med rett til vind i håret», politiske partier, sykkelforretninger), sykkelverksted, sykkelkafé på Frivilligsentralen med utefilial, «sykkelvandring» – sykkeltur med guide for å bli kjent med Larvik.

Vi har også stands og gode tilbud fra sykkelbutikkene. Kafe med egen smoothiekiosk. Ferdighetsløype med premiering og diplom for barn. Larvik By arrangerer guidet sykkeltur i Poesibyen. La bilen stå hjemme. “Kom som du er, kom på sykkel!”

Arrangementet blir holdt i samarbeid med medlemsorganisasjonen Larvik By og Larviks næringsliv.

Sjekk lagets Facebook-side for oppdatert informasjon.

 

15. juni: Midtsommerfest for 10-årsjubilant

Syklistene Mandal: Lokallaget, som har 10-årsjubileum i år, samarbeider med handelsstanden i forbindelse med midtsommerfest på Adolph Tidemands plass klokka 15.00–20.00. Det blir servering av vafler, utdeling av effekter, verving, ferdighetsløype for barn og elsykkelsalg i samarbeid med sykkelforhandlere.

Sjekk lagets Facebook-side for oppdatert informasjon.

 

SLF Asker og Bærum: Laget har ikke en egen markering i forbindelse med Sykkelens dag, men markerer seg i forbindelse med lokale arrangement som samler mange mennesker.

 

Back to top
Verified by MonsterInsights