Skip to Content

Kun fire av ti voksne som sykler jevnlig i trafikken, synes det er lett å forstå vikepliktsreglene. Konsekvensen av et uklart regelverk er alvorlig, og vikepliktsregelverket for syklister er modent for ny gjennomgang, mener Syklistenes Landsforening. Dette er en av de viktige sakene som vi jobber med nå. Vi trenger ditt medlemskap for å gjøre dette.


Lovverket må endres slik at bilister får vikeplikt for syklister på gang- og sykkelvei, mener professor Olav Røise ved Nasjonalt Traumeregister. Han viser til en rapport fra Helsedirektoratet som underbygger at risikoen for å bli skadd i trafikken er mye større for syklister enn for andre i trafikken.

En undersøkelse som ble gjennomført av Respons Analyse på vegne av Statens vegvesen i juli i 2016, viser blant annet at kun 38 prosent krysset av for at de synes det er lett å forstå vikepliktsreglene. De som svarte, var personer over 18 år som sykler jevnlig i trafikken.

– Dette er svar fra voksne, øvede syklistene som sykler ofte i trafikken. Hva da med våre barn? Vi jobber for at alle skal kunne sykle trygt og sikkert. Slik det er nå, blir mye ansvar lagt på syklistene, en uensartet gruppe bestående av barn, voksne og eldre, med ulikt ferdighetsnivå og trafikkforståelse. Vi jobber for at regelverket må endres til fordel for syklistene. Kommenterer lederen i Syklistenes Landsforening.

Meld deg inn i dag og du kan vinne sprek elsykkel

Melder du deg inn i dag, får du medlemskap til kr 245,- (50 % rabatt) i 1 år, og du kan vinne en sprek elsykkel fra Birk (verdi kr 17.900,-). Sykkelen er utstyrt med kraftig Bafang-motor på 250 W. Den har en rekkevidde på opptil 80 km. Sykkelen har 7 gir.

Hvorfor være medlem i Syklistenes Landsforening?

• støtte vårt arbeid for at det skal bli tryggere og mer attraktivt å sykle i Norge
• få 4 utgaver av medlemsmagasinet årlig
• benytte gode medlemsfordeler

  Type medlemskap


  Det er ingen bindingstid, du kan når som helst melde deg ut.

  Personalia

  Betaling

  Betaling skjer årlig


  Bli medlem i dag og delta i trekningen av en sprek elsykkel fra Birk!

  Kampanjetilbudet gjelder for 12 mnd medlemskap. Syklistenes Landsforening er en ideell, uavhengig forening for hverdagssyklistene. SLF er syklistenes talerør inn mot myndighetene. Vi arbeider for at det skal bli tryggere og mer attraktivt å sykle i Norge. Vi trenger deg som medlem for å gjøre dette! Ved å bli medlem av Syklistenes Landsforening støtter du vårt arbeid og får gode medlemsfordeler. Her finner du spørsmål og svar om medlemskapet.

  Back to top
  Verified by MonsterInsights