Skip to Content

Oslos første sykkelvennlige restaurant!

— Vi vil helst at folk skal bevege seg og ønsker å legge til rette for aktiv transport, sier Tarje Haakstad på vegne av Døgnvills burgerbarer. Den første av kjedens spisesteder er nå sertifisert som sykkelvennlig.


– Kokken er litt sykkelfreak, sier Tarje Haakstad (t.v.) om Walenty Lisowski. Selv har Haakstad en far som har vært sykkelreparatør. Sammen med daglig leder og sykkelansvarlig Mari Klundby i Vulkan Burger & Bar ivrer de for aktiv transport og sykkeltilrettelegging. Alle foto: Roar Løkken

«Vi digger burgere», reklamerer Døgnvills fire dinere på sin nettside. Snart vil det kanskje også stå at de digger sykling. Holdningen til daglig leder er i hvert fall klar:

– Vi ser hvilken vei utviklingen går når det gjelder transport, spesielt i byer. I Oslo sentrum, der vi vi har to serveringssteder, er det for mange biler, og en kan ikke lenger legge til rette for privatbilisme. Her tror vi sykkel i stor grad er framtidens transportmiddel, sier Tarje Haakstad.

Raskeste transport mellom Døgnvills burgerbarer i Oslo, og hovedkontoret midt imellom, er med sykkel, fastslår Haakstad.

Syklistenes Landsforening har nå sertifisert mange bedrifter blant annet: PwC, Oslo rådhus, Akershus fylkeskommune, Avantor, Sykehusapotekene med flere.

Får låne sykler

Et av dem, Vulkan Burger & Bar, har sågar en egen sykkelansvarlig, Mari Klundby, som også er spisestedets daglig leder. Hun og Haakstad har gått i bresjen for å få sertifisert arbeidsplassen som sykkelvennlig – som første serveringssted i Syklistenes Landsforenings sertifiseringstjeneste.

Vulkan-området, med en rekke restauranter og butikker, har i alt 650 sykkelparkeringsplasser, både innen- og utendørs.

I alt 50 indikatorer for sykkeltilrettelegging ble vurdert under det som er en obligatorisk befaring. I tillegg er det blitt gjennomført en reisevaneundersøkelse blant de vel 40 ansatte.

Resultat: Vulkan Burger & Bar kan smykke seg med sølv i sertifiseringsordningen.

Ansatte kan blant annet dra nytte av

  • sykkelparkeringsplasser inne og ute
  • sykkelmekkeutstyr
  • jobbsykler, som også kan brukes privat
  • rabattavtale med en sportsbutikk
  • håndklær i dusjen

Også for besøkende i Vulkan-området, med en rekke restauranter og butikker, er det gode parkeringsmuligheter. Det er 650 parkeringsplasser for sykler, og i et døgnåpent parkeringshus er to steder øremerket parkering av sykler. I tillegg er en sykkelmekkestasjon tilgjengelig for alle.

Mathallen neste

De ansatte i burgerbaren kan også vente seg en invitasjon til sykkeltur for å oppmuntre til bruk av sykkel.

– Målet må være å delta i Den Store Styrkeprøven. Restauranten som ligger ved siden av oss, stilte for noen år siden. Når de klarte det, må vi greie å sykle Trondheim–Oslo, smiler Haakenstad.

  • Meld på din arbeidsplass her.

På sikt vil trolig også andre av kjedens restauranter bli sertifisert, bygd på erfaringene fra Vulkan. I tillegg håper daglig leder at eksempelvis Mathallen, som ligger et steinkast fra burgerbaren, ser verdien av å gjennomføre en tilsvarende sertifisering. Det mener Haakstad og Klundby ytterligere vil underbygge sykkelsatsingen i det tidligere industriområdet ved Akerselva.

– Til våren satser vi på å arrangere en sykkeldag for de ansatte med tilbud om vask, skifte av dekk og enkle reparasjoner. På sikt ønsker vi å invitere med besøkende på sykkeldagen i samarbeid med Mathallen, sier Mari Klundby.

Vulkan Burger & Bar serveres burgere fra storfe på Jæren som «alle har gått ute på grønne enger og drukket friskt vann», poengterer Tarje Haakstad.
Back to top
Verified by MonsterInsights