Skip to Content

Sykkelvennlig Vertskap

Med hjerte for tursyklister

Nå er det mulig for overnattingssteder å få et synlig bevis på at de både ønsker tursyklister velkommen og legger til rette for det.


 

Sykkelvennlig Vertskap - del av større satsing

Etableringen av denne merkeordningen springer ut av en større sykkelturismesatsing knyttet til et EU-finansiert Interreg-prosjekt som Syklistforeningen har vært involvert i siden 2019. Dette er et samarbeidsprosjekt med mål om å utvikle blant annet sykkelturismen i grensetraktene mellom Norge og Sverige, i de gamle fylkene Østfold, Hedmark og Akershus på norsk side og Dalsland og Värmland på svensk side. 

Som del av denne satsingen er det blitt utviklet kriterier for sykkelvennlig overnatting. Basert på erfaringer fra svenske og norske tursyklister er det valgt ut seks hovedkriterier som et overnattingssted må oppfylle sett fra en syklists ståsted.  

SLF har nå utviklet en digital plakett som det enkelte overnattingssted får tilsendt, og som kan brukes for å vise kundene at de satser på å ta godt imot syklister på tur. Godkjenningen revideres hvert andre år.  

Kriteriene for Sykkelvennlig Vertskap

 1. Mulighet til å låse inn sykkelen
  • Helst innendørs eller under tak
 2. Mulighet for å kunne spyle/vaske sykkelen
  • Gjerne vannslange
 3. Mulighet for å låne verktøy for å gjøre enkle reparasjoner
  • Sett med sekskantnøkler, dekkspaker, god sykkelpumpe og gjerne også en skiftenøkkel og en oljekanne. Det bør være mulig å kjøpe lappesaker og noen reserveslanger
 4. Tørkemuligheter for klær
  • Helst også vaskemulighet
 5. God kunnskap og informasjon om sykkelveien videre
  • Severdigheter, overnattingsmuligheter, avstander, servicemuligheter
 6. Informasjon om mulighetene for å få med sykkelen på offentlig kommunikasjon
  • Hvor kan man få med sykkelen på offentlig transport

 

Gravberget Gård

Gravberget Gård, som ligger i bygda med samme navn – i Våler kommune i Innlandet. Området er del av Finnskogen, og her er det store skogområder preget av stillhet og god plass. Det er kort vei til svenskegrensen og mange muligheter for sykling ut fra gården. Nasjonal sykkelrute 9 Villmarksruta passerer et par kilometer fra gården, som er et naturlig stoppested for de som ønsker å overnatte innendørs.

Se link til hjemmeside for mer info.

 

Best Western Leto Arena HotelHotell med 102 rom i ulike kategorier, konferanse og selskapsavdeling. Dagens middag serveres i restauranten og det er lobbybar med alle rettigheter. I samme bygg som hotellet finnes det også et stort treningssenter og baner for Padeltennis

Se link til hjemmeside for mer info.

 

Tilbake til Sykkelsommer 2021

Back to top