Skip to Content

Sykkelvennlig Vertskap

Med hjerte for tursyklister

Nå er det mulig for overnattingssteder å få et synlig bevis på at de både ønsker tursyklister velkommen og legger til rette for det.


 

Sykkelvennlig Vertskap - del av større satsing

Etableringen av denne merkeordningen springer ut av en større sykkelturismesatsing knyttet til et EU-finansiert Interreg-prosjekt som Syklistforeningen har vært involvert i siden 2019. Dette er et samarbeidsprosjekt med mål om å utvikle blant annet sykkelturismen i grensetraktene mellom Norge og Sverige, i de gamle fylkene Østfold, Hedmark og Akershus på norsk side og Dalsland og Värmland på svensk side. 

Som del av denne satsingen er det blitt utviklet kriterier for sykkelvennlig overnatting. Basert på erfaringer fra svenske og norske tursyklister er det valgt ut seks hovedkriterier som et overnattingssted må oppfylle sett fra en syklists ståsted.  

SLF har nå utviklet en digital plakett som det enkelte overnattingssted får tilsendt, og som kan brukes for å vise kundene at de satser på å ta godt imot syklister på tur. Godkjenningen revideres hvert andre år.  

Kriteriene for Sykkelvennlig Vertskap

 1. Mulighet til å låse inn sykkelen
  • Helst innendørs eller under tak
 2. Mulighet for å kunne spyle/vaske sykkelen
  • Gjerne vannslange
 3. Mulighet for å låne verktøy for å gjøre enkle reparasjoner
  • Sett med sekskantnøkler, dekkspaker, god sykkelpumpe og gjerne også en skiftenøkkel og en oljekanne. Det bør være mulig å kjøpe lappesaker og noen reserveslanger
 4. Tørkemuligheter for klær
  • Helst også vaskemulighet
 5. God kunnskap og informasjon om sykkelveien videre
  • Severdigheter, overnattingsmuligheter, avstander, servicemuligheter
 6. Informasjon om mulighetene for å få med sykkelen på offentlig kommunikasjon
  • Hvor kan man få med sykkelen på offentlig transport

 

 • Gravberget Gård

  Gravberget Gård, som ligger i bygda med samme navn – i Våler kommune i Innlandet. Området er del av Finnskogen, og her er det store skogområder preget av stillhet og god plass. Det er kort vei til svenskegrensen og mange muligheter for sykling ut fra gården. Nasjonal sykkelrute 9 Villmarksruta passerer et par kilometer fra gården, som er et naturlig stoppested for de som ønsker å overnatte innendørs.

 • Best Western Leto Arena Hotel

  Hotell med 102 rom i ulike kategorier, konferanse og selskapsavdeling. Dagens middag serveres i restauranten og det er lobbybar med alle rettigheter. I samme bygg som hotellet finnes det også et stort treningssenter og baner for Padeltennis.

 • Rolstad Gård

  Nes på Romerike med det bølgende ravinelandskapet gir mange muligheter for sykkelturer i et vakkert landskap. I tillegg har vi skogsområder som innbyr til litt større utfordringer både på sti og skogsveier.

 • Quality Hotell Olavsgaard

  Norges mest sentrale hotell? – Midt mellom Oslo og Gardermoen. Dessverre holder vi stengt fra 25.juni til 09. august - velkommen tilbake! Vi tilbyr overnatting til individuelle gjester og grupper. Vårt gode og velrennomerte kjøkken sørger for at våre gjester til enhver tid kan nyte god mat, alt fra en solid og god frokost til vårt velkjente lunsjbord eller et herregårdsmåltid på kveldstid. Vi ønsker også å gi våre gjester et kulturelt påfyll, og har fokus på bøker og kunst. Mer enn 20 000 bind bøker er plassert ut, og mange kunstnere har fått pryde våre vegger.

 • Aaraas gård

  Aaraas gård ligger like ved Nitelva, Tips: Ved Hellerudsletta krysser du Riksvei og følger Kragerudveien rett frem, over Åros bru (Nitelva) og da vil du se Aaraas gård 200 meter oppe i bakken på venstre side. Vi leier ut vår leilighet i bryggerhuset Aaraas Suite via Airbnb.

 • Losby Gods

  Losby Gods – en reise i tid og tradisjoner. Hotellet ligger idyllisk til med nærhet til naturen og rett ved en golfbane like ved Lørenskog. Det er mange turmuligheter i nærheten og hotellet har egen restaurant. Sjekk hjemmesiden for åpningstider og booking.

 • Mjøsli Lodge

  Siden 2014 har vi vært vertskap for gjester fra hele verden og mottatt utmerkelser fra mellom andre TripAdvisor, Airbnb og Booking.Com. Vi er et 5-stjerners utleiested og alle våre hytter skal gi våre gjester en 5-stjerners opplevelse. Vi ønsker at våre gjester skal ha et avslappende opphold og oppleve alle de tilbudene regionen gir. Vi tilbyr opphold for feriegjester og bedrifter. Tilsammen har vi 20 5-stjerners rom å tilby vår gjester.

 • Høland Gårdsmotell

  Høland Gaardsmotell er et lite privatdrevet motell, med en lun og hyggelig atmosfære og svært gunstige priser. Vi holder til i landlige Aurskog-Høland kommune, midt i kommunen. Vi er i et område som kan by på mange former for aktiviteter med eller uten guide, eller et sted å bo hvis du jobber i nærområde, eller bare ønsker å slappe av. Hjertelig velkommen er du/dere uansett!

 • Bjerknes Bed and Breakfast

  Bjerknes Gård driver sykkelutleie og overnattingsvirksomhet ved siden av daglig gårdsdrift. Vi har et hyggelig innkvarteringstilbud i tradisjonelle omgivelser, langt vekk fra bomaskiner og masseturisme. På Bjerknes gård kan du slappe av og nyte naturen i ro og fred, samtidig som du er svært nær en rekke aktivitets- og kulturtilbud.

Sverige

 • Ragnerud

  Vandringsdestinasjon i naturskjønne Dalsland. Hos oss nyter du naturen og vannet som omringer oss. Du kan nyte et godt måltid i vår restaurant. Vi har hytter og campingplass.

 • First Hotel Bengtsfors

  First Hotel Bengtsfors ligger sentralt i Bengtsfors i hjertet av Dalsland. Nærheten til naturen gjør at du kan egne deg til aktiviteter som sykling, padling, fisking og vandring i de vakre omgivelsene. Prøv svenske matklassikere med internasjonal vri i restauranten mens du nyter panoramautsikten til Dalslands kanal. Vi har også oppvarmet svømmebasseng.

 • Håveruds hotell

  Opplev Dalsland fra sin beste side, tett på den fantastiske naturen. Vi har rom og leiligheter til leie og egen restaurant. Vi tilbyr sykkelopplevelser med kart over området og lunchpakker til lengre dagsturer.

 

Tilbake til Sykkelsommer 2021

Back to top