Skip to Content
gjennom storslått og åpent fjellterreng mellom Alvdal og Folldal

Blindvei inn i Alvdal vestfjell

Sølndalen, sørvest for Alvdal, er en flott fjellopplevelse. Ved å starte turen fra Follandsvangen slipper man mesteparten av stigningen og kan nyte utsikten til blant annet til den massive og ruvende Sølnkletten, 1827 meter høy.

Store deler av turen sørover Sølndalen er lettsyklet
Fakta Sølndalen

Fylke: Hedmark
Start/ sluttpunkt: Follandsvangen, oppkjøring fra Alvdal langs Sølneva, via Plassen, Brekke og Horøsta.
Distanse: 17 km
Samlet stigning: 300 hm
Underlag: grusvei av litt varierende kvalitet
Vanskelighetsgrad: lett
Biltrafikk: lite eller ingen

Teltplass med utsikt, Rundhåen

Utfordring: Ingen store, turen har ingen bratte motbakker.

Opptur: Veien gjennom Sølndalen, sørvest for Alvdal, tar deg på blindvei rett inn blant de høyeste toppene i Alvdal Vestfjell. Turen har alt en kan ønske av en fjellsykkeltur; lett sykling, åpent landskap med panoramautsikt, og minimalt med biler. Veien har lange slake partier, og går stort sett i høyder rundt 920 – 950 moh.
På veien sørover får man den massive Sølnkletten (1827moh.) midt imot, og framme ved Rundhåen er det et bare drøyt to kilometer på sti inn til foten av fjellet. Det er godt mulig å telte ved Rundhåen eller i nordenden av Breisjøen.
En fottur rundt Breisjøen er omtrent 15 kilometer lang, og med relativt lite stigning. Turen går innom den betjente turisthytta Breisjøseter, i sørenden av vannet. Hytta er åpen fra rundt St. Hans til midten av september.

Enkel topptur: Fra start/sluttpunktet Follandsvangen, er det en drøy kilometer å sykle nordvestover til Nyhussetra, herfra er to kilometer å gå opp til Langfjellet, på 1237 meters høyde.

Mulig forlengelse av turen: Velger man å starte fra Sølnsetra, litt lenger ut i Sølndalen, blir turen totalt 31 kilometer lang. Da starter man på 780 meters høyde, og turen er fortsatt uten krevende stigninger.

 

For utvidet funksjonalitet som f.eks å laste ned koordinater i GPX eller KML, må du åpne kartet. Klikk på kartet for å komme videre til kartleverandørens nettside.

Trykk “Send to Device” over kartet for å laste ned til smarttelefon eller gps

Annonse
Annonse
Annonse
Back to top