Skip to Content
Se fullstendig kart nederst i saken
Fakta om turen

Startsted: Bystasjonen i Bergen
Lengde: 7.5 kilometer én vei
Vanskelighetsgrad: familievennlig, Middels
Underlag: asfalt, grus
Type tur: dagstur, kort
Må oppleves underveis: Utsikten fra Mon Plaisir.
Natur/omgivelser: Gjennom turstier i skogen, noen steder lite trafikkert vei.
Trafikk: En del gående/joggende hele veien.
Andre opplysninger: Middels vanskelighetsgrad pga. bakker, ellers familievennlig.

Turen starter ved Bystasjonen: Her må man være forsiktig på grunn av mye trafikk. Vi følger gang- og sykkelveien på østsiden av Store Lungegårdsvann i retning Møllendal.

Ved Regnhytten tar vi opp til venstre og snirkler oss opp Fløen til man treffer Kalvedalsveien. Her må man krysse en ganske trafikkert vei, så vær forsiktig.

Videre går ferden opp Søndre Bellevuevei til vi kommer til Fjellveien. Den sydligste delen av Fjellveien er lett trafikkert, så her må vi være obs på at det kan komme biler.

Deretter fortsetter ferden bortover den relativt flate Fjellveien og vi krysser Fløybanen. Her forlater vi kjørebanen og kan kose oss på skogsveien. Det kan være fint å stanse for en liten drikkepause når vi kommer til “drikke- stasjonen” Hesten trenger hvile litt lenger nord. Endelig kommer vi ut på veien igjen, der Fjellveien går rett fram og Breistølen skråner oppover. Her skal fortsette å følge Fjellveien nordover.

Herfra kan man parkere syklene og ta en liten avstikker ned mot Mon Plaisir, før ferden går videre.

Vi følger Fjellveien forbi BKK og videre nedover bakkene, helt til veien deler seg mot Munkebotn og mot Amalie Skrams Vei. Her fortsetter vi rett fram, i retning Sandviken Sykehus, før vi tar undergangen under motorvien og er framme i Gamle Bergen.

Her passer det fint å spise niste og kanskje bade litt før man tar fatt på hjemturen, eventuelt kan man ta buss like utenfor tilbake til sentrum.

For de som vil fullstendig unngå sykling på trafikkert vei, kan man heller starte turen ved Gamle Bergen og sykle Fjellveien så langt man ønsker før man snur igjen.

For utvidet funksjonalitet som f.eks å laste ned koordinater i GPX eller KML, må du åpne kartet. Klikk på kartet for å komme videre til kartleverandørens nettside.

Annonse
Annonse
Annonse
Back to top