Skip to Content
Se fullstendig kart nederst i saken
Fakta om turen

Startsted: Lillestrøm stasjon
Lengde: 9.5 kilometer hver vei
Vanskelighetsgrad: familievennlig, lett
Underlag: asfalt, grus
Type tur: kort
Må oppleves underveis: Fetsund lenser med Nordre Øyeren Våtmarks-senter.
Natur/omgivelser: Tur langs Nitelva. Stort sett asfaltsykling langs vei. Pause ved Fetsund lenser eller Nordre Øyeren Våtmarkssenter.
Trafikk: Noen delstrekninger med blandet trafikk.

Sykkelturen starter ved Lillestrøm stasjon, og vi sykler ned til tursti langs Nitelva. Vi følger turstien fram til den slutter.

Videre sykler vi forbi Dynea as, og på Isakveien fram til Fetveien. Vi sykler gang- og sykkelvei langs Fetveien. Det finnes 2 alternativer man kan sykle for å komme til Fetsund lenser.

Alternativ 1
Vist i Bikemap nederst i saken

Før stigning mot Fetsund, tar man av og sykler langs Nerdrumveien, og senere Lundeveien. Denne veien har ingen stigning, men heller ikke noe gang- og sykkelvei. Traseen har erfaringsmessig liten biltrafikk. Man følger veien fram til Fetsund lenser.

Alternativ 2

Man følger Fetveien videre. Det er ca 1 kilometer med stigning mellom 5 og 10% i starten, og deretter blir det nedoverbakke til du kommer til lyskryss ved Fetsund bru. Vi kjører ned Lundeveien som går under Fetsund bru til vi kommer fram til  Fetsund lenser. Langs Lundeveien er det ikke gang- og sykkelvei.

NB: Kaféen på Fetsund er åpen lørdager kl 10 – 16 og er et fint sted å ta en pause.

Man kan også benytte anledningen til å besøke muséene på Fetsund lenser.

For utvidet funksjonalitet som f.eks å laste ned koordinater i GPX eller KML, må du åpne kartet. Klikk på kartet for å komme videre til kartleverandørens nettside.

Annonse
Annonse
Annonse
Back to top