Skip to Content
Faktaboks Blomsterveien i Rygge

Start/ sluttpunkt: Rygge stasjon, tog hver time fra Oslo

Distanse: 27 km

Samlet stigning: 260 hm

Underlag: mest asfalt og grusveier, men også noe brede stier

Vanskelighetsgrad: lett

Biltrafikk: for det meste lite, men noe mer trafikk siste fem kilometer mot Moss

Aktuell nettside: oslofjord.com

 

For utvidet funksjonalitet som f.eks å laste ned koordinater i GPX eller KML, må du åpne kartet. Klikk på kartet for å komme videre til kartleverandørens nettside.

Blomsterveien er skiltet
Turvei langs Kurefjorden

Denne flate delen av Viken fylke har mye å by på for en syklist, et eksempel er dagsturen som tråkler seg gjennom et attraktivt kystlandskap i Rygge sør for Moss.

Utfordring: en del veikryss/stikryss underveis å forholde seg til om man skal følge Blomsterveien

Opptur: Blomsterveien er en samlenavnet på et skiltet turveisystem på 55 kilometer, som binder sammen store deler av Rygge kommune. Denne foreslåtte delen av veien er veldig variert, og byr på hyttegrender, variert kystvegetasjon, naturreservater, småhavner, kulturlandskap og intime og tette skogsrom.
Det er nettopp det åpne landskapet som kanskje er Rygges største attraksjon, her er det et flatt og sykkelvennlig terreng, Blomsterveien går sjelden høyere enn 30 moh. Utsikt til hav og skjærgård får man mange steder, særlig langs Kurefjorden. For ekstra utsikt, er det en bare en kilometer å gå fra veien å gå fra Blomsterveien opp til utkikkstårnet på Vardåsen (89 moh.).
Korte avstikkere til serveringssteder, blant annet Losen kafe på Larkollen, Piraten på Fuglevik marina, og Støtvig hotell på Larkollen.

Forlengelse av turen: Helt i sør går Blomsterveien ved Rørvikbukta, her et det kun to kilometer på småveier til Stretaneset på Larkollen, med mange fine steder for å bade eller raste. Ved lavvann kan man vasse over til øya Danmark, helt sør på Larkollen-neset.

 

 

Forbehold:
Endringer og avvik kan over tid forekomme i servicetilbud, veistandard, trafikkmengde, trafikkmønster, skilting, med mer, og SLF kan ikke ta ansvar for slike endringer.

Har du innspill om turen, så kan disse sendes til: post@syklistforeningen.no

Annonse
Back to top