Skip to Content
På vei ned til Kroksjøen
Fakta Storåsen - Luddenhytta

Start/ sluttpunkt: P-plass ved Storåsen, to km nord for Sjusjøen
Distanse: 5,5 km (tur/retur)
Samlet stigning: 100 hm
Underlag: grus, litt løs ned mot selve hytta
Vanskelighetsgrad: lett
Biltrafikk: generelt lite, men litt sesongavhengig

For utvidet funksjonalitet som f.eks å laste ned koordinater i GPX eller KML, må du åpne kartet. Klikk på kartet for å komme videre til kartleverandørens nettside.

Luddenhytta ligger øst på Kuåsen

Utfordring: Ingen virkelige utfordringer, men de siste hundre meterne til Luddenhytta går på kjerrevei.

Opptur: En tur såpass kort og lett at man kan ha med barn fra 5 – 6 års alder. Ved å starte ved Storåsen, på 920 meters høyde, sparer vi en drøy bakke på hundre høydemeter i forhold til start nede ved Sjusjøen. Vi sykler rett inn i det åpne og attraktive fjellterrenget, godt kjent for blant annet Birkebeinersyklistene. Ved Kroksjøen, er det både raste- og fiskemuligheter. Kun tre hundre meter etter Kroksjøen tar vi til høye inn på Kuåsen, og sykler ett fram til veien slutter. Det siste partiet på kjerrevei bør kanskje trilles av de minste barna.
Luddenhytta er en særegen severdighet, denne lille skrøpelige hytta tilhørte bygdeoriginalen og eneboeren Ludvik «Ludden» Olestadengen, som bodde her fra 1915 til han døde i 1955. Hytta er fra 1870-årene og står fortsatt med mye av Luddens rustne og slitte eiendeler og løsøre. Det finnes også avisutklipp som forteller litt om det til dels ganske harde livet han levde. Hytta er vel verdt et besøk, både for liten og stor.
Utenfor hytta er det en rastbenk, og man ønsker å ta en liten spasertur, går den en fin sti, delvis klopplagt over myrene østover mot Gjestbodsåsen (932 moh.)

Enkelt interiør
Annonse
Back to top