Skip to Content
Dagstur

En smak av Rendalens store fjellvidder

Fra Øvre Rendal går det blindvei til Sølensjøen, med en lang kraftig stigning i starten. Begynner du i stedet ved Horndalen seter, er det bare "desserten" igjen; de åpne lavkledde viddene og åsene østover til Nydalen og Sokshaugen. Man slipper ikke helt unna stigninger, så en terrengsykkel med lette gir er et bra valg.

Veien passerer kun noen få setre og hytter på turen
Faktaboks villmarkstur Rendalen

Start/ sluttpunkt: Horndalen, oppkjøring fra Øvre Rendal v/ Fv30, i nord-Hedmark
Distanse: 17 km
Samlet stigning: 380 hm
Underlag: grusvei
Vanskelighetsgrad: middels krevende
Biltrafikk: svært liten

For utvidet funksjonalitet som f.eks å laste ned koordinater i GPX eller KML, må du åpne kartet. Klikk på kartet for å komme videre til kartleverandørens nettside.

Strøstedelen av turen går over tregrensa

Utfordring:
Den første motbakken er nesten fire kilometer lang, men er ikke særlig bratt, rundt 4 – 5 % stigning.

Opptur:
Rendalen kommune er en tynt befolket kommune med store fjellområder som er relativt lite preget av hytteutbygging, turisme eller veier. Blindveien fra tettstedet Øvre Rendalen østover til den store Sølensjøen er fjellopplevelse som i lange strekk går over tregrensa.
Ved å starte fra Horndalen, og snu ved  Sokshaugen/Åkeråmyra, får man med seg det flotteste partiet, og slipper samtidig de bratteste motbakkene. Denne strekningen er den luftigste og høyeste og gir en smak av de store viddene i denne delen av Hedmark. Vi sykler oppover forbi Tannvolfløyet, før vi kommer til turens høyeste punkt 960 moh., på nordsiden av Tannvola. Herfra er det kjempeutsikt over Rendalen og deler av Femundsmarka. Langs ruta er det avrundede fjell på rundt elleve – tolvhundre meters høyde, og siden sykkelturen ikke er lang, kan det være aktuelt å legge inn en topptur til fots. Det mest naturlige blir å ta stien fra Åkeråmyra, opp til Akshaugen (1164 moh.). Denne fotturen er bare snaut to kilometer lang, og gir herlig utsyn over Sølensjøen. Noen kilometer sørover troner de tre markante toppene på Rendalssølen, et av de høyeste fjell i Hedmark.

Mulig forlengelse av turen: ved å starte ved Skånborket seter vest for Horndalen, blir turen fem kilometer lenger hver vei, men fortsatt uten bratte stigninger

 

Annonse
Annonse
Annonse
Back to top
Verified by MonsterInsights