Skip to Content
Kombiner naturopplevelse med tur i industrihistorisk landskap langs Akerselva. Alle foto: Øyvind Wold
Fakta om turen

Startsted: Kjelsås stasjon
Lengde: 7,7 kilometer
Vanskelighetsgrad: Lett
Underlag: Mest asfalt, noe grusvei
Type tur: Dagstur
Natur/omgivelser: Elv og elvevegetasjon, kultur- og industriminner, diverse grøntdrag og økende grad urbane omgivelser nedover.
Trafikk: Litt trafikk i et kort strekk gjennom Nydalen.
Andre opplysninger: Passer for barn fra 8–9 år. Både hybridsykkel og terrengsykkel er egnet.

For utvidet funksjonalitet som f.eks å laste ned koordinater i GPX eller KML, må du åpne kartet. Klikk på kartet for å komme videre til kartleverandørens nettside.

På godt og vondt er dette kanskje Norges mest brukte turvei. Mange syklister, turgåere, joggere, hunder, barnevogner, småbarn og eldre, særlig på fine sommerdager. Vis hensyn som syklist!

NB: Asfaltkneika ned forbi Møllafossen er temmelig bratt og egner seg ikke å sykle for mindre barn.

Akerselva la grunnlaget for industrialisering og større bosetting i byen, og turen er en interessant reise i både natur, kultur og Oslo-historie. Turen er skiltet, det er også diverse informasjonsskilt på bygninger langs elva som forteller industrihistorie og delvis hva bygningen er i dag.

Fra Kjelsås til Nydalen finnes flere badeplasser, en av de mer spesielle er kulpene og de små fossene ca 100 meter nedenfor Gullhaug torg. Museer og en rekke spisesteder og kafeer i nærheten av elva, både i Nydalen, Sagene og ved Vulkan på Grunerløkka. Diverse rasteplasser, benker og grøntområder inviterer til mange stopp.

Turen kan også kalles Oslo «bro-tur» og utmerker seg ved at man sykler både på, og under, en rekke forskjellige broer underveis.

Svært lettsyklet – nesten bare nedoverbakke!

Annonse
Annonse
Annonse
Back to top