Skip to Content
Alle foto: Øyvind Wold
Faktaboks Atnsjøen – Breisjøseter t/r
Atnsjøen – Breisjøseter t/r

Start/ sluttpunkt: sidevei øst for Neset v/Fv27, øst for Atnsjøen. Ta av fra E6 v/ Ringebu, eller fra Rv3 ved Atna i Østerdalen.
Distanse: 21 km
Samlet stigning: 670 hm
Underlag: grus av litt varierende kvalitet
Vanskelighetsgrad: middels krevende
Biltrafikk: ingen biltrafikk
Utfordring: veien stiger tre hundre meter i løpet de første fire km, turen passer derfor best for barn fra 11-12 år. Noe ujevn vei, om man har med sykkelhenger med barn må man sykle litt rolig. Terrengsykkel, eller hybridsykkel med litt brede dekk er å foretrekke.

For utvidet funksjonalitet som f.eks å laste ned koordinater i GPX eller KML, må du åpne kartet. Klikk på kartet for å komme videre til kartleverandørens nettside.

Opptur: en utsiktstur og en snaufjellstur i et fjellområde som har få veier og er lite kjent; Alvdal Vestfjell. Blindveien til Breisjøseter har en litt seig start, men gir deretter seks veldig lettsyklede kilometer videre ned til Breisjøen. Breisjøseter har servering og overnatting, for eksempel om man vil bruke en dag på å bestige det største fjellet i Vestfjell, nemlig Stor-Sølnkletten, på 1827 meter. Det er en noe krevende fottur med nesten ni hundre meter stigning. Man kan også noen lette fine turer rett nedenfor Breisjøseter, ved sjøene Stubben, Lonan og Angreftjønnan.
På returen stiger man tre hundre høydemeter opp til det høyeste punktet ved Sæterhøa. Herfra og på veien ned mot Atnsjøen, får man en særdeles fin utsikt vestover mot Rondane, ganske lik den maleren Harald Sohlberg hadde da han sto og malte vårt nasjonalbilde «Vinternatt i Rondane».
 

 

 

 

Annonse
Annonse
Annonse
Back to top
Verified by MonsterInsights