Skip to Content
Faktaboks
Faktaboks

Lengde: Melhus-Øysand via Strandvegen 7,8 kilometer én vei.
Alternative distanser: Melhus-Øysand via Klett 10,1 kilometer én vei. Heimdal-Øysand 10 kilometer én vei.
Underlag: Asfalt, grus på småveiene på Øysand.
Samlet stigning: Melhus-Øysand t/r: ca. 50 hm. Heimdal-Øysand t/r: ca. 150 hm.
Vanskelighetsgrad: Lett.
Biltrafikk: Liten.

Tekst: Lars Erik Sira

Fra Melhus sentrum er det en fin, lettsyklet tur til Øysand. Den korteste veien går via Strandvegen langs Gaula til Udduvoll og videre på lokalveien parallelt med E39. Biltrafikken er beskjeden, men bilene kan på deler av strekningen kjøre ganske fort (fartsgrense 80 km/t). Barn som er med på denne turen bør derfor være komfortable med å sykle langs trafikkert vei.

Ønsker du å sykle på adskilt sykkelvei, kan du velge den noe lengre ruta via Klett. Fra Melhus sentrum følger du Melhusvegen i retning Trondheim. På Klett følger du sykkelskilting mot Øysand. Rett etter at du har passert Udduvoll, kan du ta til høyre og følge Øyvegen helt ned til stranda.

Øysand er også lett tilgjengelig med sykkel fra de sørlige bydelene i Trondheim. Fra Heimdal sentrum triller du ned den fine gang- og sykkelvegen langs Heimdalsvegen til Klett. Derfra følger du sykkelskiltinga mot Øysand.

Når du først er på Øysand, er det en fin spasertur eller kort sykkeltur langs stranda til Øyamælen naturhus (en drøy kilometer fra kafébygningen), som er en slags gapahuk i to etasjer, primært laget for fugletitting, men også svært velegnet som rasteplass med bord og benker under tak.

For utvidet funksjonalitet som f.eks å laste ned koordinater i GPX eller KML, må du åpne kartet. Klikk på kartet for å komme videre til kartleverandørens nettside.

Annonse
Annonse
Annonse
Back to top