Faktaboks

Start/ sluttpunkt: Vårveien ved Ekeberg skole
Distanse: 2,6 km
Samlet stigning: 53 hm
Underlag: grusvei, gress, kjerrevei, bred sti
Vanskelighetsgrad: middels krevende
Biltrafikk: ingen
Alder: fra ca. 10 år

Utfordring
Runden har mye variert underlag, det kan være stein, røtter og litt gjørme, så terrengsykkel med knastedekk er det rette valget på denne turen. Støtdemper er en fordel, men ikke påkrevet. Voksne kan sykle med hybridsykkel, om sykkelen har litt brede dekk.
Etter regnvær kan underlaget naturlig nok både tyngre og glattere å ferdes på, så tørre forhold er å foretrekke.
Ved siden av underlaget er utfordringen på denne runden noe stigning på sørvest- og sørsiden av Brannfjell.
Vis hensyn ved møte av turågere/joggere.

Opptur
Man trenger ikke dra inn i marka for å drive terrengsykling. Turen rundt Brannfjell er kun to og en halv kilometer lang kan være et fint sted å prøve ganske enkel stisykling og er ikke mer utfordrende enn at sykkelvante barn vil klare mesteparten av denne runden uten å måtte trille sykkelen. På en tur som dette blir farten naturlig lav og det er ingen farlige punkter underveis.
Om man ønsker mere utfordringer, finnes det flere smalere stier på Brannfjell, inkludert en del svaberg, som gir supert dekkgrep når det er tørt.

Turen kan lett forlenges ved å bruke de bilfrie turveiene på vestre side av Ekebergveien.

For utvidet funksjonalitet som f.eks å laste ned koordinater i GPX eller KML, må du åpne kartet. Klikk på kartet for å komme videre til kartleverandørens nettside.