Skip to Content

Distanse: 81 km
Tid: 5-6 timer
Underlag: Asfalt
Gradering: Krevende

Kategori: Langtur.

Start og sluttpunkt: Strømsø torg, Drammen sentrum.

Offentlig transport: Tog til og fra Drammen stasjon, kan også gå på tog i Sande og Vestfossen.

Trygghet: Stor variasjon i trafikkmengden underveis. Veien mellom Drammen og Mjøndalen er trafikkert, spesielt i rushtiden. På denne strekningen mangler gang- og sykkelvei et stykke på ca 3km. Mye av landeveien på turen har heller ikke gang- og sykkelvei, men her er det landlige omgivelser og stort sett roligere trafikkbilde.

Stigning: 730 høydemeter totalt, med to merkbare motbakker underveis; over Herstadåsen vest for Sande, og mellom Vestfossen og Mjøndalen.

Elsykkel: Turen er såpass kupert at den kan passe godt for elsykkel, det er lademuligheter flere steder underveis.

For utvidet funksjonalitet som f.eks å laste ned koordinater i GPX eller KML, må du åpne kartet. Klikk på kartet for å komme videre til kartleverandørens nettside.

En absolutt klassiker blandt landeveissyklistene i Drammensregionen.

Vi har valgt å starte ruta på Strømsø torg, men det er mange mulig startpunkter på denne runden. Ferden går via Gulskogen og rett mot Mjøndalen. Kjør mest mulig rett igjennom Mjøndalen sentrum, og smak litt på den første stigningen på turen. Rett før toppen tar vi av mot venstre på Vindsvoldveien og slipper oss ned til Vestfossen. Om vi ønsker kulturelt påfyll kan vi stoppe på Kunstlaboratoriet, hvis ikke fortsetter vi utover mot Eikern.

Veien langs Eikern er rett og slett nydelig i form av relativt flat trase og det er særskilt god stemning langs vannet en sommerdag. Er du heldig trykker vinden deg litt i ryggen også. Ved enden av Eikern ligger Eidsfoss, et yndet stoppested for både syklister og andre reisende langs veien. I godvær er det krakker utenfor landhandelen, hvor man kan ta seg en rast og litt å drikke og spise på.

Ut fra Eidsfoss tar vi første mulighet til venstre, og fortsetter ferden langs Bergsvannet. Nydelig smal bygdevei som er lita trafikkert men litt kupert. Ved enden av Bergsvannet kommer vi rett inn i Hanekleiva, som er denne turens lengste stigning. Den er heldiggvis ikke så bratt fra denne siden, så det burde gå helt fint.

Nede igjen på andre siden kjører vi rett igjennom Sande sentrum for å fortsette på Østbygdaveien. Her er det kupert terreng som gjelder, men omtrent all stigning er unngjort når vi passerer Kjeldås skole. Når gjenstår sjarmøretappen gjennom Kobbervikdalen og tilbake til sentrum. Ved Rundtom tar vi inn på egen sykkelvei som tar oss tilbake til Strømsø torg.

Forbehold:
Endringer og avvik kan over tid forekomme i servicetilbud, veistandard, trafikkmengde, trafikkmønster, skilting, med mer, og SLF kan ikke ta ansvar for slike endringer.

Har du innspill om turen, så kan disse sendes til: post@syklistforeningen.no

Annonse
Annonse
Back to top