Skip to Content
Svukuriset er også et godt utgangspunkt for vandringer i området Foto: Jan Nordvålen
Fakta Elgå - Svukuriset

Start/ sluttpunkt: Elgå tettsted, tilgjengelig fra Femundsenden v/ Fv218, via Fv654/Fv221, eller med båten «MS Fæmund», som går daglig fra Synnervika, øst for Røros i perioden medio juni – medio august.
Distanse: 20 km
Samlet stigning: 320 hm
Underlag: grusvei
Vanskelighetsgrad: lett til middels
Biltrafikk: ingen
Aktuell nettside: svukuriset.dnt.no, Femund.no, femundengerdal.no

Turen blir nesten en mil kortere, om man avslutter med å ta rutebåten Fæmund II fra Revlingen brygge

For utvidet funksjonalitet som f.eks å laste ned koordinater i GPX eller KML, må du åpne kartet. Klikk på kartet for å komme videre til kartleverandørens nettside.

Utfordring: Noe småkupert langs Femunden, stigning de siste fire kilometerne mot Svukuriset, veien er brattest i starten. Turen kan passe for barn fra 8-9 år, om de har lette gir på sykkelen.

Opptur: Veien inn til Svukuriset er en av få steder man kan sykle i Femundsmarka. Det er et fjellterreng med store linjer slake topper og utsikt til Femunden, seks mil lang og Norges største uregulerte innsjø. Veien til Svukuriset er bilfri og stort sett lettsyklet, og framme ved hytta er det servering og overnattingsmulighet. Det er også fine og lettgåtte vandrestier noen få kilometer mot Revlingsjøan eller toppen Gråvola (912 moh.)

Mulig forkortelse av turen: rutebåt på retur fra Revlingen

 

Forbehold:
Endringer og avvik kan over tid forekomme i servicetilbud, veistandard, trafikkmengde, trafikkmønster, skilting, med mer, og SLF kan ikke ta ansvar for slike endringer.

Har du innspill om turen, så kan disse sendes til: post@syklistforeningen.no

Annonse
Annonse
Annonse
Back to top
Verified by MonsterInsights