Skip to Content
høyfjellstur uten bratte bakker

En smak av Hardangervidda: Fjellset – Tuva turisthytte, t/r

En ganske kort tur, men en flott introduksjon til viddeterrenget på Hardangervidda. Utsikt til Hallingskarvet løfter denne turen. Overnatting og servering på Tuva fjellhytte. I kombinasjon med bil, kan turen kan passe som en dagsutflukt fra Geilo eller Dagali.

Turen til Tuva kan fint gjøres med barnehenger
Fakta tur til Tuva

Fylke: Buskerud
Start/ sluttpunkt: Fjellset, avkjøring fra Fv40 v/Hovde, åtte km sør for Geilo, derfra drøyt åtte km opp til Fjellset
Distanse: 15 km
Samlet stigning: 220 hm
Underlag: grus
Vanskelighetsgrad: lett
Biltrafikk: svært lite
Aktuell nettside: tuvaturisthytte.com

Ustaoset og Hallingskarvet

Utfordring: Slak stigning de første to kilometerne.

Opptur: Hele denne turen går på snaufjellet, hvorav en vesentlig del over tolv hundre meters høyde. Relativt enkle motbakker uten bratte partier, en tur som kan være en super introduksjon til fjellsykling for barn fra 9-10 års alder. Turen gir lange siktlinjer over denne delen av vidda og veien vestover mot Tuva. Denne turisthytta er bygget 1915 og er en av de eldste privateide turisthyttene på Hardangervidda. Denne har overnatting fra slutten av juni til begynnelsen av september, deretter servering kun i helgene i september.
Lett å fint terreng å rusle i rundt Tuva, på stier for eksempel mot de mange tjernene og vannene sør for hytta.

Mulig forlengelse av turen: Tre kilometer etter starten fra Fjellset, går det en kjerrevei inn til høyre (nordover) mot Tindevatnet, Denne går til foten av Ustetind. Det er bare en kort spasertur videre til toppen, 1376 moh., og gir en storslått utsikt til Hallingskarvet og Ustaoset.

 

For utvidet funksjonalitet som f.eks å laste ned koordinater i GPX eller KML, må du åpne kartet. Klikk på kartet for å komme videre til kartleverandørens nettside.

Trykk “Send to Device” over kartet for å laste ned til smarttelefon og gps.

Annonse
Annonse
Annonse
Back to top