Skip to Content
Utsikt nordvestover fra Målifjell
Faktaboks Budor - Ruskåsen

Fylke: Hedmark
Start/ sluttpunkt: Budor, oppkjøring fra Fv25 ved Brenneriroa
Distanse: 18 km
Samlet stigning: 280 hm
Underlag: grus
Vanskelighetsgrad: lett til middels
Biltrafikk: lite
Aktuell nettside: hht.no, /budor.no/vaervind/

Ved Øksna-elva, på vei mot Korpreiret

For utvidet funksjonalitet som f.eks å laste ned koordinater i GPX eller KML, må du åpne kartet. Klikk på kartet for å komme videre til kartleverandørens nettside.

Utfordring: Stigning på to hundre høydemeter fra krysset ved Øysetra til Målifjellet. Turen kan passe for barn fra 10-12 år.

Opptur: Hedmarksvidda er et stort naturområde beliggende nor for Hamar og Løten, øst for Sjusjøen og vest for Østerdalen. Terrenget er ganske udramatisk, uten store topper eller veldig bratte bakker. Veinettet ligger på høyder fra rundt 500 til 750 meters høyde og passer bra for sykkelturer. Fra Budor kan man få en akkurat passe lang familietur via Øyseter, Målia turisthytte og Ruskåsen. Turen går delvis i skogsterreng, gjennom hyttegrender og på det høyeste akkurat over skoggrensa.
Stigningen til Målifjellet er ikke særlig krevende, det bratteste stykker en kilometer fra Størigarden mot Søndre Ruskåsen. Framme ved Målia er det både rastebenker og en selvbetjent turistforeningshytte med ti sengeplasser. Fra slutten av sommerferien, til høstferien, er det servering her på søndager. Fra Målia er det god utsikt over skogene og åsene lenger vest på Hedmarksvidda. For enda bedre utsikt kan man følge stien som går over det høyeste punktet på Målifjellet. Her er det også en sikteplate som viser navn og høyder på fjell man kan se i et fjerne. Turen over den slake toppen kan godt gjøres med sykkel, da stien ikke er særlig teknisk.
Budor gjestegård har både servering og overnatting.

Mulig turforlengelse: Korpreiret er et kilometerlangt juv eller canyon i elven Øksna. Den ble gravd ut under siste istid og har to fosser. Det er drøyt tre kilometer å sykle sørøstover for å komme dit fra Øysetra. Man krysser Øksna ved Korperud, og kan til fots følge juvet på sti på nordsiden av juvet.
For de som vil ha en litt større utfordring, går det en småbratt vei fra Øysetra opp til den digre tv-masta på Nordhue-toppen. Med sine 772 meter, er Nordhue det høyeste punktet i område man kan sykle til.

 

Forbehold:
Endringer og avvik kan over tid forekomme i servicetilbud, veistandard, trafikkmengde, trafikkmønster, skilting, med mer, og SLF kan ikke ta ansvar for slike endringer.

Har du innspill om turen, så kan disse sendes til: post@syklistforeningen.no

Annonse
Back to top
Verified by MonsterInsights