Skip to Content
Sørsiden av Feforvannet byr på en av Norges kanskje vakreste veistrekninger
Fakta Feforvannet rundt

Fylke: Oppland
Start/ sluttpunkt: Fefor høyfjellshotell, tilgjengelig fra E6 ved Hundorp eller Vinstra
Distanse: 17,5 km
Samlet stigning: 250 hm
Underlag: 10 % asfalt, 70 % grus, 20 % kjerrevei
Vanskelighetsgrad: lett til middels krevende
Biltrafikk: lite langs Peer Gynt-veien, ubetydelig eller ingen trafikk ellers
Aktuell nettside: fefor.no

Blått sykkelskilt betyr "lett til middels krevende" tur

For utvidet funksjonalitet som f.eks å laste ned koordinater i GPX eller KML, må du åpne kartet. Klikk på kartet for å komme videre til kartleverandørens nettside.

Vennlig villmark

Utfordring
Ingen store utfordringer, men småbratt på veien opp til Feforvannet, mellom kilometer to og tre. Det kan også være noen få litt våte/gjørmete partier langs kjerreveien på vestsiden av Feforvannet, de er delvis kloppet. Det er mulig å sykle kjerreveien med hybridsykkel, men en terrengsykkel er bedre egnet.
Runde stiger hundre høydemeter på de siste fire kilometerne.

Opptur
Turen begynner på historisk grunn; fra Fefor, av hotellene som var med på å starte fjellturismen i Norge. Fefor hotell ble oppført i 1891, her har både kongelige, Sir Robert F. Scott og Fridtjof Nansen losjert.
Sykkelturen går dels på grusvei med utsikt til Feforvannet og fjellene rundt, dels på kjerrevei over de øde myrene mellom Fagerlisætrin og Lomsætra. Kjerreveien er for en stor del bare et mykt gresskledt spor bortover, og har mest nedoverbakke på vei mot Lomsætra.
Runden tar ca halvannen time å sykle i turtempo, som gir tid til for eksempel en fottur på Feforkampen (1160 moh), like vest for hotellet. Ta ellers gjerne noen avstikkere på sideveiene ved Fagerlisætrin, en svært idyllisk setergrend med mange eldre hus.
Turen kan passe for sykkelvante barn fra omtrent 10-11 år.

Forbehold:
Endringer og avvik kan over tid forekomme i servicetilbud, veistandard, trafikkmengde, trafikkmønster, skilting, med mer, og SLF kan ikke ta ansvar for slike endringer.

Har du innspill om turen, så kan disse sendes til: post@syklistforeningen.no

Annonse
Annonse
Back to top