Skip to Content
tur i landets lengste og mest lettsyklede seterdal

Grimsdalshytta – Verkjesætre t/r

Grimsdalshytta, nord i Rondane, er et godt utgangspunkt for familievennlig sykling. Veien i dalbunnen er over lengre strekninger uten motbakker. Turen vestover mot Verkjesætre er ganske kort og kan gjøres med mindre barn, og barn i sykkelhenger.

Fra Verkjesætrene
Fakta Grimsdalen - Verkjesætre

Start/ sluttpunkt: Grimsdalshytta i Grimsdalen, innkjøring enten fra Dovre tettsted v/E6, eller fra Fallet v/Fv27 i Atndalen
Distanse: 15 km
Samlet stigning: 170 hm
Underlag: grusvei
Vanskelighetsgrad: lett
Biltrafikk: liten

Ved Værkjesetrene er Grimsdalen på sitt smaleste

Utfordring: Noen slake stigninger siste stykket mot Verkjesætre, turen sett under ett er lett og kan passe for barn fra 8-9 år.

Opptur: Turen går gjennom en del av Grimsdalen, landets lengste seterdal. Veien følger delvis langs elva Grimsa og kan underveis gi møter med beitende kyr og hester. Det er ingen fast bosetting i dalen og den er preget av stillhet og utsikt til fjellsider og topper i Rondane. Dalbunnen er ganske bred ved Grimsdalshytta, men smalner etter hvert inn og fra Storberget er det nesten som å sykle i en canyon, med bratte fjellvegger og topper 12-1400 meters høyde på begge sider. Verkjesætrin ser nesten ut som et folkemuseum, med en rekke gamle laftede grå seterbygg, men er i virkeligheten et sted med ysting og aktiv seterdrift.
Turen har ingen bratte bakker og aktuell både for dem som sykler med sykkelvogn og påhengs-sykkel.
Turen kan lett forlenges vestover noen kilometer til Tverrgjelet, men herfra starter en lang og bratt motbakke til Vegaskillet, på 1160 moh.

For utvidet funksjonalitet som f.eks å laste ned koordinater i GPX eller KML, må du åpne kartet. Klikk på kartet for å komme videre til kartleverandørens nettside.

Trykk “Send to Device” over kartet for å laste ned til smarttelefon eller gps.

Annonse
Annonse
Annonse
Back to top