Skip to Content
besøk til strand i Steigen med enestående omgivelser

Helnessund – tur til sandstrand i særklasse

Fra Bodø kan du ta med sykkelen på hurtigbåten mot Svolvær, den stopper flere steder i Steigen underveis. Her kan du utforske lite trafikkerte veier, som går i bratt og dramatisk nord-norsk natur. Avstikkeren til stranda i Brennvika bør man få med seg,

Brennvika
Fakta Helnessund - Brennvika

Start/ sluttpunkt: Helnessund brygge i Steigen, tilgjengelig med hurtigbåten Nordlandsekspressen fra Bodø, ca en times reisetid.
Distanse: 15,5 km
Samlet stigning: 140 hm
Underlag: asfalt og grus
Vanskelighetsgrad: lett
Biltrafikk: liten

Fra Helnessund kan man velge grusvei en del av turen

Utfordring: Ingen verdt å nevne.

Opptur: Det finnes mange flotte strender i Nord-Norge, og den i Brennvika er en av de mest spektakulære. Den er en drøy kilometer lang og ligger like under en rekke spisse fjelltopper med bratte grønnkledte sider. Siden både Helnessund og Brennvika ligger i enden av en blindvei, er dette en veistrekning med generelt lite biltrafikk.
I Brennvika kan man gå på oppdagelsestur i vannkanten, eller følge stien på sørsiden av stranden, i retning Tindberget og Einaberget. For utsikt kan man fra stranden gå skiltet fottur opp til den åpne hytta Skarbua, på rundt seks hundre meters høyde. Her er det mulig å overnatte.
Selve syklingen går på stort sett flat asfaltvei langs fjorden, fram til avkjørselen mot Brennvika. Tre kilometer fra Helnessund passerer man Galleri Barometer, som også har kafe i sommersesongen.
For variasjon i syklingen kan man på hjemveien legge returen fra Grubstad og opp gjennom Skaret ned til Skår, og så vestover til Helnessund. Denne varianten har noe mer stigning, og mer grusvei.
Turen med ekspressbåten fra Bodø er en opplevelse i seg selv, der den ved innkjøringen mot Helnessund i stor fart passerer tett på en rekke øyidyller. Det er ikke uvanlig å se havørn på tur i Steigen, fra båten hender det også at man ser hval.

Overnatting finnes på Helnessund brygge. Turen kan kombineres med en annen familievennlig tur i Steigen: Engeløya rundt. Fra Helnessund til Engeløya er det en times reise med ekspressbåten som går mellom Bodø og Svolvær.

For utvidet funksjonalitet som f.eks å laste ned koordinater i GPX eller KML, må du åpne kartet. Klikk på kartet for å komme videre til kartleverandørens nettside.

Trykk “Send to Device” over kartet for å laste ned til smarttelefon eller gps.

Annonse
Annonse
Annonse
Back to top