Skip to Content
kort og lettkupert tur inn til serveringssted i Sylane

Inn i Sylane: Sankåvika – Storerikvollen turisthytte, t/r

Turen fra Sankåvika til Storerikvollen er flott introduksjon til Sylane nasjonalpark. Veien er bilfri og gir suverent utsyn over Essandsjøen og flere av de høyeste toppene i området. Framme på Storerikvollen man eventuelt overnatte og legge inn fotturer.

Mot den store oppdemte Essandsjøen
Fakta Sankåvika - Storerikvollen

Start/ sluttpunkt: p-plass ved Sankåvika, oppkjøring fra Ås i Tydal, langs Fv705
Distanse: 9,5 km
Samlet stigning: 150 hm
Underlag: grus
Vanskelighetsgrad: lett
Biltrafikk: ingen
Aktuell link: https://www.ut.no/hytte/3.1944/

Litt varierende kvalitet på grusveien

Utfordring: Etter regnvær hender det man må krysse noen større vanndammer/ mindre bekker over veien. Turen kan passe for barn fra 7-8 år, på terrengsykkel, fortrinnsvis med 24- eller 26-tommers hjuldiameter.

Opptur: Sylane nasjonalpark ligger i Trøndelag i grensetraktene til Sverige. Det er ikke mange sykkelmuligheter her, men det finnes en både familievennlig og attraktiv sykkeltur fra Sankåvika i Essandsjøen inn til den betjente turisthytta Storerikvollen. Veien er bilfri og uten harde stigninger. Underveis er man er omgitt av bjørkeskog og store myrer og får en suveren utsikt mot sør, til de høyeste toppene i Sylane.
Det er kun kort spasertur ned til sjøen, eller snaue to kilometer å gå til Blåkkåkleppen (909 moh.) nord for Storerikvollen.

For utvidet funksjonalitet som f.eks å laste ned koordinater i GPX eller KML, må du åpne kartet. Klikk på kartet for å komme videre til kartleverandørens nettside.

Trykk “Send to Device” over kartet for å laste ned til smarttelefon eller gps.

Annonse
Annonse
Annonse
Back to top