Skip to Content
Alle foto: Øyvind Wold
Til Jøldalshytta i Trollheimen
Til Jøldalshytta i Trollheimen

Start/ sluttpunkt: P-plass v/Kleva, avkjøring fra Fv700 v/Grindal i Rennebu i Trøndelag
Distanse: 9,7 km
Samlet stigning: 125 hm
Underlag: kjerrevei/grus
Vanskelighetsgrad: lett
Biltrafikk: ingen
Utfordring: den første kilometeren er veien dårlig og med en del stein. Barn med 20-tommers hjul vil kanskje ønske å trille sykkelen her. Turen innover dalen gir flere korte stigninger, men de fleste lar seg enkelt forsere med sykkelen i lett gir.

For utvidet funksjonalitet som f.eks å laste ned koordinater i GPX eller KML, må du åpne kartet. Klikk på kartet for å komme videre til kartleverandørens nettside.

Turen inn til Jøldalshytta er bilfri, relativt flat og går rett inn blant toppene i Trollheimen. Man sykler dels i åpent terreng, dels gjennom bjørkeskog, med Ondusfjellet i sør og Jølvannet rett nord. Veien er stedvis med dårlig kvalitet og med barn må man regne med noe trilling av sykkelen underveis.
Flere steder krysser små bekker over veien, som kan gi litt vannsprut med også mye moro for små terrengsyklister.
Jøldalshytta er betjent og har 84 sengeplasser. Gjør man dette til en overnattingstur, rekker man også å rusle på noen av de merkede stiene som går ut fra hytta, for eksempel sørover mot Vaulan og Skrikhøa. Fra hytta er merkede stier og turmuligheter til fots i flere retninger.

Mulig forlengelse
Lett sykling videre innover dalen til Retsåssetra. Herfra går det merket rute opp til Geithetta (1325 moh), alternativt merket rute flatt innover Svartådalen.

 

Forbehold:
Endringer og avvik kan over tid forekomme i servicetilbud, veistandard, trafikkmengde, trafikkmønster, skilting, med mer, og SLF kan ikke ta ansvar for slike endringer.

Har du innspill om turen, så kan disse sendes til: post@syklistforeningen.no

Annonse
Annonse
Annonse
Back to top
Verified by MonsterInsights