Skip to Content
Lett å være syklist på denne delen av kystruta
Fakta Kystruta Horten – Åsgårdstrand - Tønsberg

Start/ sluttpunkt: Horten sentrum/ Tønsberg stasjon

Distanse: 31 km

Samlet stigning: 230 hm

Underlag: 85% asfalt, resten grusvei/ bred sti

Vanskelighetsgrad: lett

Biltrafikk: Varierende, men stort sett beskjeden. Separat sykkelvei langs bilveien mange steder, bilfritt på partiet gjennom Ågårdstrand-skogen, og en drøy kilometer i skogen sør for Slagentangen.

 

 

For utvidet funksjonalitet som f.eks å laste ned koordinater i GPX eller KML, må du åpne kartet. Klikk på kartet for å komme videre til kartleverandørens nettside.

 

Utfordring: ingen verdt å nevne

Opptur: Denne strekningen viser “smørsiden” av Vestfold og er kanskje den letteste delstrekningen å sykle langs den nasjonale sykkelvei 1, også kjent som Kystruta. Selv om strekningen er drøyt tre mil, kan man ha med sykkelvante barn fra 8-9 års alder, siden det lite bakker på turen, høyeste punkt underveis er på bare drøye førti meter over havet.

Traseen er utpreget vakker der den slynger seg delvis helt nede ved sjøen, gjennom skogholt, kulturlandskap og mindre grender. Turveien gjennom den idylliske Borre-skogen er av rutas høydepunkt, herfra kommer man rett inn i trivelige lille Åsgårdstrand, som har flere serveringssteder.

Som syklist kan man ikke unngå å legge merke til de lange flotte strendene ved Ringshaug og Furustrand, som man sykler like forbi. Det er ellers diverse steder å raste eller bade underveis.

Avslutningen inn mot Tønsberg kan gjøres kortere ved å ta nordvestover fra Vallø, her sykler man langs en vei med en del trafikk.
Man kan også velge en trasè fra Narverødveien, gjennom skogen ved Søndre Slagen, den gir flere helt bilfrie kilometer.

 

Forbehold:
Endringer og avvik kan over tid forekomme i servicetilbud, veistandard, trafikkmengde, trafikkmønster, skilting, med mer, og SLF kan ikke ta ansvar for slike endringer.

Har du innspill om turen, så kan disse sendes til: post@syklistforeningen.no

Annonse
Annonse
Annonse
Back to top
Verified by MonsterInsights