Skip to Content
Lett topptur til Rådlausfjellet over Røros
Lett topptur til Rådlausfjellet over Røros

Fylke: Sør-Trøndelag
Start/ sluttpunkt: Steffabrua, sju km nordøst for Røros langs Fv31
Distanse: 12 km
Samlet stigning: 220 hm
Underlag: grus og kjerrevei
Vanskelighetsgrad: lett
Biltrafikk: svært lite/ ingen
Utfordring: ingen større utfordringer

For utvidet funksjonalitet som f.eks å laste ned koordinater i GPX eller KML, må du åpne kartet. Klikk på kartet for å komme videre til kartleverandørens nettside.

Opptur: Fra Røros er det veldig enkelt å sykle seg opp over tregrensa, inkludert opp på flere av de lokale fjellene. Rådlaus-fjellet (902 moh) er blant de enkleste, siden det går en kjerrevei over toppen. Turen starter ved Steffabrua, mellom innsjøene Stikkilen og Djupsjøen, øst for Røros. Vi følger lett grusvei langs vestsiden av Djupsjøen, bør det begynner å stige mot gården Pantslåtten. Herfra er det en god kjerrevei nordover mot toppen, fortsatt uten harde stigninger. Med tanke på hvor lett det er å komme seg opp hit med sykkel, er belønningen i form av utsikt veldig bra.
Fra det ganske flate topp-punktet er det lett trilling nordover til gården Holtsvolen, hvor det igjen blir grusvei, og nedoverbakker videre ned til Steffabrua.
Turen kan passe barn fra rundt ti års alder.

Forlengelse: Ønsker du å legge inn en litt større utfordring på turen, kan du fra Pantslåtten sykle den korte avstikkeren (1,5 km) sørover til Brannfjell, på 975 meters høyde, men her er bakkene brattere.

Alle foto: Øyvind Wold
Annonse
Annonse
Annonse
Back to top