Skip to Content
fjelltur som selv mindre barn kan klare å sykle

Lettsyklet inn i Jotunheimen: Veodalen – Glitterheim t/r

Å sykle opp til en hytte som ligger 1400 meter over havet høre strevsomt ut. Men når turen starter i 1300 meters høyde er det ganske enkelt. Grusveien inn til Glitterheim har svak jevn stigning med utsikt til noen av landets høyeste fjelltopper.

Fra Veodalen ser man man diverse isbreer og to-tusenmeterts-topper
Fakta Veodalen - Glitterheim

Start/ sluttpunkt: P-plass og bom ved Grønbue i Veodalen, innkjøring fra Randsverk v/51
Distanse: 17 km
Samlet stigning: 170 hm
Underlag: grus
Vanskelighetsgrad: svært lett
Biltrafikk: ingen
Aktuell nettside: glitterheim.dnt.no

Veodalen - lettere høyfjellsykling skal du lete lenge etter

Utfordring: Ingen verdt å nevne, turen kan passe for barn fra 6-7 år.

Opptur: Denne turen starter på snaufjellet, i tretten hundre meters høyde, og går rett inn i noe av det villeste terrenget i Jotunheimen. Her er spisse tinder, totusenmeterstopper og isbreer, og alt kan betraktes med behagelig sykling inn til Glitterheim. Veien er bilfri og stiger bare slakt langs elva Veo. På det høyeste er vi rett over fjortenhundremeters-koten, før det blir en liten utforkjøring til den betjente turisthytta Glitterheim.
Her slutter veien, men siden sykkelturen er såpass kort, har man tid til for eksempel å rusle noen kilometer videre innover Veodalen på merket sti, i retning Spiterstulen.
Glitterheim er også er veldig bra utgangspunkt for å gå til Glittertind, en strekning på seks kilometer. Noe av det fine med denne turen er at man kan se toppen ganske tidlig etter at man har begynt å gå.

Mulig forlengelse: turen blir nesten dobbelt så lang, men ikke mye mer krevende, om man starter fra Rindtjønnen, like før kraftledningen.

For utvidet funksjonalitet som f.eks å laste ned koordinater i GPX eller KML, må du åpne kartet. Klikk på kartet for å komme videre til kartleverandørens nettside.

Trykk “Send to Device” for å laste ned til smarttelefon eller gps.

Annonse
Annonse
Annonse
Back to top