Skip to Content
Faktaboks Frongerseteren - Sognsvann

Start/ sluttpunkt: Frognerseteren T-banestasjon/ Sognsvann T-banestasjon

Distanse: 13,5 km

Samlet stigning: 140 hm

Underlag: grus

Vanskelighetsgrad: lett

Biltrafikk: ingen

Aktuell nettside: tryvannstua.no, ullevalseter.no

 

For utvidet funksjonalitet som f.eks å laste ned koordinater i GPX eller KML, må du åpne kartet. Klikk på kartet for å komme videre til kartleverandørens nettside.

Utfordring: To kortere stigninger mellom Tryvann og nordsiden av Skjennungsåsen.

Ellers – vær obs på til dels mye «trafikk» med turgåere, hunder, joggere og andre syklister mellom Tryvannstua og Sognsvann, særlig i helgene.

Opptur: Det er ikke til å komme fra at Nordmarka i Oslo er kupert og til dels krevende å sykle i for barn. Heldigvis finnes det måter å unngå en del stigninger – ved å bruke T-banen til Frognerseteren (ca 35 minutter fra sentrum) starter man på det høyeste punktet på turen, 460 moh, og ender nede på 180 meter. Denne turen er et must for alle Oslosyklister og fin introduksjon til marka.

Det er servering både ved Tryvannstua, Skjennungstua (liten avstikker) og Ullevålseter, foruten rasteplasser ved Store Åklungen og Sognsvann.
Lange og noe bratte nedoverbakker fra nordsiden av Skjennungsåsen ned mot Ullevålseter, her er det et par krappe svinger, så farten bør ikke være for stor.

Variant av turen: Det er mulig å unngå den veldig mye brukte turveien mot østsiden av Sognsvann ved å turveien rett sørover fra Ullevålseter, som går på vestsiden av Lille Åklungen og Sognsvann. Her er utforkjøringene en del brattere, og egner seg best for sykkelvante barn fra rundt 9-10 år.

Annonse
Annonse
Annonse
Back to top
Verified by MonsterInsights