Skip to Content
Fra nordsiden av Reinsvannet
Fakta Hornsjørunden

Start/ sluttpunkt: Pellestova v/Hafjell, oppkjøring fra Øyer v/E6
Distanse: 27,5 km
Samlet stigning: 470 hm
Underlag: grus
Vanskelighetsgrad: lett til middels
Biltrafikk: svært lite

Utsikt fra Knidalen mot Øvre Moksjøen

For utvidet funksjonalitet som f.eks å laste ned koordinater i GPX eller KML, må du åpne kartet. Klikk på kartet for å komme videre til kartleverandørens nettside.

Utfordring: En del motbakker på turen, en del korte men også noen lengre, blant annet fra Øvre Moksjøen og på sørsiden av Reinsfjell. Turen kan passe for barn fra 11-12 år.

Opptur: Denne runden er populær blant turister og hyttefolk ved Hafjell. Turen runder fire fjell: Hitfjell, Veslefjell, Kriksfjell og Reinsfjell og går på lettkuperte, gode og raske grusveier, til dels over tregrensa med lange siktlinjer. Flere steder er veien flat eller med lengre utforkjøringer, for eksempel fra Knidalen, på nesten tusen meters høyde, østover og ned til Hornsjø, og fra Reina ned til Kriksvika. Turen går utenom de store hyttebyene ved Hafjell, her passerer man bare en og annen hytte eller seter.
Når vi har syklet omtrent halvveis, kan det passe med et besøk i kafeen på Hornsjø hotell. Hotellet har historie tilbake til 1870-tallet som seter og skysstasjon og etter hvert som pensjonat og hotell. De store spise- og dansesalene på hotellet gir et pust tilbake til høyfjellshotellenes glanstid, på 60- og 70-tallet.

Er det godt vær, kan man på returen ta den korte avstikkeren ved Kriksvika ned til en fin rasteplass og gapahuk ved nordenden av Reinsvann.
Har man god tid er det også enkelt å få med seg en topptur til fots underveis, for eksempel opp til Reinsfjell (1066 moh), som gir super utsikt sørover. Det er rundt to kilometer på lettgått sti fra der vår trase passerer nordøst for Malmtjørnet.

Annonse
Back to top
Verified by MonsterInsights