Skip to Content
Fra Glommastien Foto: Jan Henrik Lund

For utvidet funksjonalitet som f.eks å laste ned koordinater i GPX eller KML, må du åpne kartet. Klikk på kartet for å komme videre til kartleverandørens nettside.

Fra Fredrikstad sentrum på Glommastien nordover langs Glomma til Rolvsøy kirke, retur sørover gjennom Fredrikstadmarka tilbake til sentrum og utgangspunktet. Gode rastemuligheter og lekeplasser underveis både på Glommastien og i bymarka.

Start turen i sentrum og følg Vesterelven til Fergestedet. Her starter Glommastiens vestre del, som går langs elven helt til Sarpsborg.

Den skiltede turveien følges nordover gjennom eldre boligområder og nedlagte industritomter. Underveis sees rester etter sagbruk og teglverk som var anlagt på elveslettene og som utgjorde det økonomiske grunnlaget for Fredrikstads byvekst på 1800-tallet. Flere rasteplasser med lekeapparater, griller og toaletter underveis, i tillegg til fine utsiktspunkter til Glomma.

Ved Rolvsøy kirke tas det mot øst og inn i Fredrikstadmarka ved Rolvsøyhallen. Her følges turvei sørover gjennom marka. Underveis ruiner etter eldre og nyere boplasser på dette som i uminnelige tider var ferdselsveien på langs av denne store halvøya.

Veien går gjennom Borredalen med vannet som er magasin for byens vannforsyning og Bjørndalen med tre anlagte dammer, som tidligere var byens vannmagasiner. Her er det lekeplasser og trenings¬apparater.

Via fredelige sentrumsgater tilbake til Stortorvet og elven.

Annonse
Annonse
Annonse
Back to top
Verified by MonsterInsights