Skip to Content
Fra det siste partiet før toppen
Fakta Røros - Enarsvola

Fylke: Trøndelag
Start/ sluttpunkt: Røros stasjon
Distanse: 12 km
Samlet stigning: 320 hm
Underlag: 40% asfalt, 60% grus
Vanskelighetsgrad: lett til middels
Biltrafikk: noe trafikk den ene kilometeren langs Fv31, ellers svært lite
Aktuelle nettsider: roros.no, vaer.rev.no/index.php/kamera

For utvidet funksjonalitet som f.eks å laste ned koordinater i GPX eller KML, må du åpne kartet. Klikk på kartet for å komme videre til kartleverandørens nettside.

Fra en av sentrumsgatene i Røros

Utfordring: Turen har to korte partier som noe bratte, henholdsvis etter omtrent tre og fem kilometer sykling. Turen kan passe for barn fra 10 år, på sykkel som har lette gir.

Opptur: Røros er fascinerende blant annet fordi man trenger å dra veldig kort ut fra sentrum før man er ute i flott fjellnatur. Det skal relativt liten innsats til for å sykle seg opp over tregrensa denne korte turen opp til Enarsvola (885 moh.), er et godt eksempel på det.
Fra stasjonen sykler man opp en av Røros sine to hovedgater, Bergmannsgata (Kjerkgata, er som regel full av fotgjengere og turister) og videre opp Svenskveien til fylkesveien. Når vi etter kort tid tar av fra denne igjen, er det også stort sett slutt på biltrafikken. Det er bare å legge inn et lett gir, og fortsette de tre kilometerne til toppen. Selv om toppen er ganske avrundet, er det god utsikt herfra i klarvær.

Variant av returen: Dersom du har terrengsykkel og har lyst på litt overkommelig stisykling, er det fullt mulig å ta stien fra toppen, sørvestover, som etter omtrent en kilometer treffer grusvei igjen, litt sør for Kåsvollen.

Forlengelse: ved å fortsette nordover forbi Enarsvola, Mølmansslykkja, Piktfogdløkkja, Langberget og Granåsen, blir turen omtrent dobbelt så lang. Da får man også ca tre kilometer langs fylkesveien, på returen til Røros.

 

Annonse
Annonse
Annonse
Back to top
Verified by MonsterInsights