Skip to Content
på blindvei inn gjennom fredelig sidedal vest for Oppdal

Sidedal ved Oppdal: Lønset – Bårdsgården t/r

To mil vest for Oppdal starter Storlidalen, som strekker seg nordover inn mot Trollheimen, med flotte og store topper på begge sider av veien. Ingen harde stigninger på turen, som gjøres ekstra lett av at man sykler på asfalt. Fint å bade ved Ångårdsvannet.

Idyll ved Ångårdsvannet
Fakta Storlidalen til Bårdsgården

Start/ sluttpunkt: Lønset, v/Fv70, 21 km vest for Oppdal
Distanse:35 km
Samlet stigning: 340 hm
Underlag: asfalt
Vanskelighetsgrad: lett
Biltrafikk: liten
Aktuell link: baardsgarden.no

Bårdsgården turisthytte

Utfordring: Ingen store, men veien stiger ca 60 høydemetere på de to første kilometerne.

Opptur: Trollheimen kan være temmelig slitsom å vandre i, men å sykle Storlidalen inn til den selvbetjente turisthytta Bårdsgården er svært lett. Denne turisthytta har 20 sengeplasser, og kan være et utgangspunkt for flere fotturer.
Fra Lønset sykler vi nordover langs elva Vinndøla, før vi etter hvert sykler vestover langs Dalsvatnet og Ångardsvatnet. Det er bare slak stigning, hundre høydemeter på den første milen. Ved de nevnt innsjøene er det flere fine steder å raste eller bade. Omgivelsene i Storlidalen er mektige, med bratte fjellsider som stiger rundt tusen meter opp til fjell som Okla, Gråfjellet, og Nonsfjellet. Siden dette er en blind-dal er biltrafikken beskjeden.
Ønsker du avveksling fra asfalten, finnes det en grusvei/kjerrevei som går på nordsiden av Dalsvatnet, fra Stenbueng til Haugen.

Mulig forlengelse: Om man overnatter på Bårdsgården har man tid til å sykle videre innover i Storlidalen. Det er drøyt hundre og femti høydemeter vestover og opp til Tovatna, men derfra er det lettsyklet til der veien ender ved nordenden av vannet.

Lettere versjon: Ved å kjøre inn til østenden av Dalsvatnet og starte syklingen der, blir turen bare 15 kilometer lang, og nesten helt uten stigning.

For utvidet funksjonalitet som f.eks å laste ned koordinater i GPX eller KML, må du åpne kartet. Klikk på kartet for å komme videre til kartleverandørens nettside.

Trykk “Send to Device” over kartet for å laste ned til smarttelefon eller gps.

Annonse
Annonse
Annonse
Back to top